De Pen is Bij… Ed Sikman

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Ed Sikman.

“Ik ben geboren op 2 juli 1966 in Breezand de jongste van drie broers en ga er derhalve van uit dat m’n ouders op t hoogtepunt gestopt zijn. Ik ben de vader van Jur en Jitse en getrouwd met Ingrid Pijnacker. Na een tijdje met Ingrid aan de westerduinweg in Petten te hebben gewoond zijn we geëmigreerd naar Julianadorp en hebben daar ongeveer tien jaar gewoond. Doordat Ingrid altijd verbonden bleef met Geel-Zwart Handbal ben ik in die tijd ook al meer betrokken geraakt in ’t Zand.

Uiteindelijk zijn we aan de korte bosweg gaan wonen, een fantastische plek waar we al veel beleefd hebben. Ik werk al zo’n dertig jaar bij Omnihout (voorheen Omnivent) een bedrijf wat is gespecialiseerd in het opslaan en bewaren van bloembollen aardappelen, uien en zaden, ik ben dan ook bij veel kwekers in ’t Zand en omgeving in de schuur aan de gang geweest.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Medio April 2008 zijn wij in ’t Zand gaan wonen aan de Korte Bosweg, een fantastische plek nabij de eendenkooi.

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Ik vind het leuk dat je overal in het dorp wel effe een praatje kan maken en het ‘ons kent ons’ gevoel vind ik eigenlijk wel leuk. Organiseren zit in het bloed hier, niets is onmogelijk en ik vind het allemaal leuk. Ik zat al vrij vlot in het ijsclub bestuur, en bij het G.T.I.K. vis- genootschap ik vind het fantastisch om daar als import dorpeling aan deel te nemen.

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat is toch wel thuis aan de Korte Bosweg daar heb ik alles waar ik van hou. Maar met een beetje ijs is het “Buur(t)huis” van de ijsclub ook een plek naar m’n hart.

Wat is je mooiste herinnering?

Er zijn er vele maar ook ik moet toegeven dat de geboorte van onze twee kinderen wel veel in me losmaakte. De vakanties met m’n zwager en m’n allerliefste schoonzus staan hoog genoteerd. De concerten van u2 die ik bezocht heb waren ook allemaal legendarisch.

Waar kan je o.a. van genieten?

Een zomerse visavond bij G.T.I.K. De visclub van ’t Zand is fantastisch.
Maar ook met onze vrienden hebben we heel vaak mooie feesten en avonden die tot in de kleine uurtjes duren. Ik geniet er ook van om iets voor de gemeenschap te doen maar ook erna.

En een rondje op m’n B.S.A. is op een warme zomeravond ook altijd top!!

Wat mist ’t Zand?

In mijn geval vind ik toch het glasvezelnet iets wat er van mij wel mag komen, want als ik een mailtje verstuur kan ik beter op de fiets stappen om t zelf te zeggen. Voor de rest komen we niet veel te kort denk ik.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Om te zeggen dat ik nog effe kan blijven liggen.

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan rust ruimte en gezelligheid en altijd wel een feestje of evenement in het vooruitzicht.

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Dennis Dignum alias “Boetre” Een groot zantemer (ik denk de grootste die ik ken).
Hij is de scheidsrechter van de visclub, en mag niet ontbreken in deze rubriek.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info