De Pen is bij… Edo de Wit

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Edo de Wit.

 

“Ik ben 26 jaar, zoon van Ad en Willemien de Wit en jongste broertje van Sjors en Marloes. In het dagelijks leven heb ik samen met mijn broer het timmer- en interieurbouw bedrijf Jongens de Wit. We bouwen alles wat je maar kunt bedenken. Van woningen, een aanbouw, verbouwing of renovatie tot keukens, kasten en meubelen. Naast mijn werk doe ik veel aan sport. Zoals mountainbiken, schaatsen, skiën, wakeboarden en op maandagavond biljarten, wat toch altijd een drukke bezigheid is.

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Vanaf mijn geboorte woon ik al in ’t Zand, dus geboren en getogen. Ik ben geboren in de Leliestraat en in 2000 verhuisd naar de boerderij aan de Korte Ruigeweg, wat eigenlijk geen ’t Zand is maar zo voelde het wel. In 2012 ben ik op mezelf gaan wonen aan de Sint Jozefstraat, de gezelligste buurt van ’t Zand!

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Wat mij zo aan ’t Zand bevalt is dat het allemaal zo gemoedelijk gaat en iedereen zich wel ergens voor inzet, we heel veel verenigingen hebben en een zakenclub die veel voor het dorp regelt. En het fantastisch mooie Zandstock-festival.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Zandstock, waar ik ieder jaar als vrijwilliger aan het op- en afbouwen ben met alle enthousiaste vrijwilligers.

 

Wat is je mooiste herinnering?

De housewarming aan de treksteeg, waar we met zes vrienden in alle achtertuinen een groot feest hebben gegeven, wat tot de laatste uurtje door ging. En waar heel ’t Zand denk ik wel van heeft kunnen meegenieten.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Eigenlijk van alles, het leven is een groot feest. Elk weekend maken we het wel weer gezellig, of in de Jonge Prins of we gaan met wat vrienden op stap. Zo af en toe eens een weekendje weg om te fietsen of naar een festival.

 

Wat mist ’t Zand?

Helemaal niks!

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Liever niet, maar als het echt moet voor nood.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan Zandstock en de Zandtemerkermis. Wat een top feesten.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Hans Kooijman, omdat ik heel veel bewondering heb voor de organisatoren van Zandstock en aangezien Hans de voorzitter is moet hij het woord maar even doen.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info