De Pen is Bij… Edwin Nap

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Edwin Nap.

“Sinds 2005 trotse bewoner van de oude directiewoning in de voormalige melkfabriek “Hollandia” aan de Oude Rijksweg. Opgegroeid in Sint Maartensbrug en voordat we hier kwamen zeven jaar in Oudesluis gewoond. In mijn jongere jaren was ik professioneel zijspan-bakkenist met als hoogtepunten onder andere drie keer deelname aan de TT in Assen en tweede in het eindstand Nederlands kampioenschap. Sinds 2003 getrouwd met “mijn meisie” Marietta en de trotse vader van zoon Robin en zoon Jeffrey. Ik ben werkzaam als service coördinator Benelux bij RAVO te Alkmaar (de veegmachines die ook onze wegen in ’t Zand schoon en netjes houden). In mijn vrije tijd mag ik graag klussen in en rondom ons huis.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Sinds 2005. We zijn hier komen wonen samen met mijn ouders Jan en Nel Nap (ons huis fungeert uitstekend als kangaroo-woning). Na het overlijden van mijn ouders zijn de vader en moeder van Marietta hier ingetrokken. Jan en Adrie Blom wonen inmiddels al weer 2,5 jaar bij ons in ’t Zand.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Zelf ben ik opgegroeid in een dorp en weet dus wat een voorrecht het is om groot te worden met ruimte, veiligheid & geborgenheid. Dit is gelukkig nog zo in ’t Zand en dat kan ik meegeven aan mijn kinderen. Grote meerwaarde in het dorp vind ik de middenstand, winkels, openbaar vervoer, basisschool, sportverenigingen en een actief dorpsleven.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat is niet zo moeilijk, beeld het je maar eens in: aan de voorkant van ons huis hebben we uitzicht op de vlotbrug met een deel Oude Rijksweg, kanaal en de Kanaalkade, kortom een compleet zicht op de “Goudkust” . Ook kijken we de Keinsmerweg in met uitzicht op de kerk. Maar aan de achterkant van ons huis kijken we tot aan de duinen, ook niet echt verkeerd…

 

Wat is je mooiste herinnering?

Een specifieke herinnering gaat gewoon niet: na twintig jaar alles samen te doen met mijn steun en toeverlaat Marietta bouw je veel mooie herinneringen op. Reizen naar de mooie plekjes op deze aarde maar ook de lokale feestjes in het dorp en uiteraard het samen mogen grootbrengen van onze kinderen.
Ook zijn de sportieve motorrace hoogtepunten uit het verleden inclusief het reizen naar de races bijzonder. Van het ene circuit naar het andere, soms wel maanden onderweg dwars door Europa of Amerika. Onnodig te zeggen dat ook deze veel mooie herinneringen geven.
Kortom: het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Zittend op een mooie zomerse avond op ons dakterras. Buitenkeuken aan, blokje hout in de haard en een flesje wijn open. Als je dat allemaal kan en mag delen met familie, buren en vrienden ben je een rijk mens. Die rijkdom is voor mij ultiem genieten!

 

Wat mist ’t Zand?

Lastig, de eerste levensbehoeften zijn allemaal aanwezig en dat is belangrijk. Als ik dan toch iets moet zeggen dan zou het mooi zijn als er een extra verbinding zou komen (Kolksluis bijvoorbeeld) waarmee het een groot deel van het verkeer door ons dorp en vlotbrug geweerd zou kunnen worden.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Iemand, die om wat voor reden dan ook, mijn hulp nodig heeft zal nooit lang hoeven te wachten voordat ik wakker ben. Ook een Motorrace of Formule-1 wedstrijd wordt ’s nachts gevolgd maar daar wordt de wekker voor gezet dus dat geldt niet.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

ben ik thuis!

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Patrick Stendert omdat Patrick samen met zijn vrouw en kinderen nog maar betrekkelijk kort in “ons buurtje” woont maar al veel langer een Zandtemer is. Een typisch ruwe bolster, blanke pit die met eigen handen zijn huis aan het Molenpad heeft gemaakt tot het paleisje wat het nu is. Ik ben dus ook erg benieuwd hoe hij met de vragenlijst om zal gaan.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info