De Pen is bij… Eric Tuin

(geplaatst op 7 november 2012)
In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Eric Tuin.
“34 jaar alweer, werkzaam bij Houtbouw ’t Zand als technisch tekenaar. Samenwonend met Ilse, en de gelukkige vader van Tess (4) en Max (2). In mijn vrije tijd heeft lange tijd voetbal een hoofdrol gespeeld. Sinds kort heb ik daar wat stapjes in terug gedaan, en ben ik bij Geel-Zwart algemeen reserve. Bij Sparta speel ik nu zaalvoetbal in het 4e. Dit geeft mij meer tijd om in het weekend leuke dingen te doen met ons gezin.”
Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Al 34 jaar, ik ben geboren in het huis van mijn ouders aan de Tulpstraat waar ik mijn hele jeugd heb doorgebracht. In 2004 zijn Ilse en ik gaan samenwonen in een nieuw appartement aan de Leeuwenhorst waar ook Tess is geboren. Omdat we een tuin voor Tess belangrijk vonden en we bij de Leeuwenhorst alleen een balkon hadden, hebben we in 2008 ons huidige huis aan de Lepelaarstraat gekocht, waar Max is geboren (een gezin waarvan iedereen in ’t Zand is geboren!). We wonen hier heerlijk in een rustige kinderrijke buurt waar alle kinderen nog lekker op straat kunnen spelen.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Het is thuis.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Ik denk de boerderij met achterliggend grasveld omringd door een bomensingel achter het oude huis van Piet de Geus aan de Kanaalkade. Het is een beetje een verborgen plekje, maar als je over het schelpenpad achter Derako loop dan kan je dit perceel goed bekijken, het is of de tijd daar heeft stil gestaan.
Wat is je mooiste herinnering?
Eén van mijn mooiste herinneringen gaat terug naar 9-10-2000. De kermiswedstrijd tegen Berkhout waarin ik vier doelpunten maakte. Het was daarna een bizarre kermis, iedereen die even naar me toe kwam om even over de wedstrijd te praten. Voor heel even voelde ik mij een goede voetballer. Ook de wedstrijden in de Multitreffer tussen Sparta en Scagha zijn mooie herinneringen. Fantastisch om te mogen spelen in een bomvolle sporthal. Maar op de eerste plaats staan natuurlijk de geboortes van Tess en Max, beetje standaard!
Waar kun je o.a. van genieten?
Leuke dingen doen met ons gezin (spelletjes, zwemmen, bos, strand, enz.). Verder van een lekker potje voetballen en daarna in de kantine even lekker nazitten. Ook van uitjes met vrienden kan ik genieten.
Wat mist ’t Zand?
Ik denk dat we niet zoveel missen, wat je niet heb gehad kan je ook niet missen en veel wat we hebben is vanzelfsprekend geworden. Wie kan zich bijvoorbeeld ’t Zand nog voorstellen zonder onze prachtige sporthal, voor ons vanzelfsprekend maar er zijn genoeg dorpen die het met veel minder of zonder moeten doen. Misschien zijn wij wel verwend.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Voor van alles en nog wat, denk aan bv: een meeting met Bruce Willis!
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan thuis, familie en vrienden. Dat geeft een vertrouwd en warm gevoel.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Johan van Kampen. Bij de gebroeders van Kampen heb ik een groot gedeelte van mijn vrije tijd tijdens mijn schooltijd gewerkt. Ik heb daar veel geleerd op werk gebied maar ook erg veel op sociaal gebied. De gebroeders van Kampen waren zeer prettige mensen om voor te werken, en gaven je veel verantwoording voor het werk waar je mee bezig was. Iets waar ik in mijn latere werkzaamheden veel profijt van heb gehad, en nog steeds heb. Elke vrijdagmiddag kwamen er mooie gesprekken onder het genot van een biertje en een snackie. Super gezellig, met prachtige verhalen. Ik ben erg benieuwd wat Johan op de bovenstaande vragen zal antwoorden.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info