De Pen is Bij… Eugene Holtman

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Eugene Holtman.

“Ik ben Eugene Holtman, geboren op 1 januari 1970 in Beverwijk, kort daarop samen met mijn vader, moeder en zus verhuist naar Akersloot. In Akersloot ben ik opgegroeid en nadat ik mijn vrouw Gerda op twintigjarige leeftijd had ontmoet gingen we samenwonen in Alkmaar. Na zeven jaar samenwonen stond trouwen op het programma en hebben we het geluk mogen hebben een prachtige dochter Amber en stoere zoon Sam te krijgen. Naast de bedrijven het Bandenmotel, Nagelstudio het Zand en Pension het Zand, vermaak ik mij ook in Haarlem waar ik als productiemanager bij Nedtrain (onderdeel NS) verantwoordelijk ben voor de revisie van wielstellen.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Elf jaar wonen we nu in ’t zand. Gerda en ik zijn toen verliefd geworden op het huis aan de Keinsmerweg waar we wonen. We hadden grootse plannen om een pension te beginnen, vakantiegangers een leuke tijd bezorgen in ons dorp en aan de kust. Helaas heeft de toenmalige gemeente Zijpe daar op het laatste een streep doorgezet. Gevolg is dat we de plannen toen hebben moeten aanpassen en vaste appartementen hebben gerealiseerd.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

’t Zand doet mij denken aan Akersloot circa dertig jaar geleden. Vriendelijke mensen die voor elkaar klaar staan als dat nodig is. Niet al te groot, zodat je de meeste mensen ook daadwerkelijk kent of herkent. Ik ben blij dat Amber en Sam opgroeien in het dorp, en niet de afstandelijkheid van een stad meekrijgen.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Er zijn veel mooie plekken in ons dorp, ons huis aan de Keinsmerweg en de weidsheid van de landerijen.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Met onze ouwe trouwe camper op pad naar verre bestemmingen. Als ik daar in ga zitten ben ik al op vakantie, dat moet ook wel want met een maximale snelheid van negentig kilometer per uur moet je geen haast hebben. Aankomen op plaatsen waar je nog nooit bent geweest, samen met vrouw en kinderen de omgeving verkennen en in de avond met een goed glas wijn (in de winter warme chocolademelk) knus tegen elkaar aanhangend een leuke film kijken.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Ik hou ervan om op een regenachtige avond voor het slapen gaan een rondje om ons dorp te lopen. Frisse lucht, rust en uitzicht.

 

Wat mist ’t Zand?

Snelheidscontrole aan de Keinsmerweg. Doordat er veel sluipverkeer over deze weg gaat, houdt men geen rekening met de dertig kilometer-zone. Hierdoor is het vaak een uitdaging om veilig te fietsen of het zebrapad over te steken. Helaas zijn er ook een behoorlijk aantal dorpsgenoten die blijkbaar niet weten dat de maximale snelheid dertig kilometer per uur is. Laten we elkaar hier aan helpen herinneren!

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Oei!, dat is lastig. Ik ben wel een type dat daar wat sacherijnig van kan worden. Natuurlijk kom ik eruit als vrienden mijn hulp nodig hebben, maar met eten of andere verleidingen kun je me dan niet blij maken…

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

denk ik aan thuis, vrienden, kennissen, kermis bij Henk in de tent, WK voetbal kijken bij Ton, Feest bij Anno en Margreet.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

De pen wil ik overdragen aan Edwin Nap. Edwin is een gezellige kerel, met een enthousiaste vrouw en een tweetal gezonde zonen. Wat de meeste niet weten is dat hij in het verleden professioneel motorcoureur is geweest. Meerdere malen Nederlands kampioen en 3x de TT gereden. Ik hoop dat hij ons daar iets meer over gaat vertellen.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info