De Pen is bij… Frank Dong

In deze rubriek leveren we op de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij Frank Dong.

 

“Ik ben 28 jaar en ben geboren in China. Samen met mijn ouders en mijn zus Lucy ben ik sinds 1999 gevestigd in Nederland. Ik ben opgegroeid in Almere, in 2013 ben ik getrouwd met May Chen en samen hebben we een dochter van zes maanden. In het dagelijks leven run ik samen met Lucy cafetaria Smikkelhof aan de Keinsmerweg in ‘t Zand. Lucy is verantwoordelijk voor de inkoop en de keuken. Ik ben verantwoordelijk voor het rooster van de medewerkers en de boekhouding. Verder ben ik actief met sociale media, onze website en sporten in de Multifit. Mijn beste tip voor dit seizoen is: zorg voor voldoende beweging, dan kun je alles eten waar je gek op bent.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

In 2013 woonde ik naast het cafetaria, dus twee jaar. Wegens gezinsuitbreiding ben ik in 2014 weer verhuisd naar Heerhugowaard. Dus ik woon zowel in ’t Zand alsmede in Heerhugowaard. Maar dat zijn de keuzes die je zelf maakt.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Sowieso de sociale controle, je wordt gekend. Het leven is hier overzichtelijker, je komt regelmatig bekenden tegen, altijd gezellig. Maar je hebt hier rust en het is een vertrouwde omgeving.

 

Wat is je mooiste plek in ’t Zand?

Dat is de kerk, vooral het imposante plafond. Ik was d’r stil van toen ik het voor het eerst zag.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Het zijn er best veel, maar als ik er één zou noemen…. Dan is dat toch mijn trouwerij in de Zandtemer kerk. We kregen een speech van Frank uit de bijbel en werden prachtig toegezongen door Joke Van Geebergen. Prachtig! Maar de geboorte van mijn dochter was ook een heel bijzonder moment. Bloed, zweet en tranen. Ik heb er geen woorden voor.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

De passie die we hebben voor Smikkelhof. Werken voelt niet als werk, ieder dag is voor ons een feestje! Ik besteed een groot deel van mijn tijd aan mijn gezin, elke maandag is het papa-dag, dan gaan we leuke dingen doen. Mijn dochter is mijn ontspanning. In onze cultuur houden wij van eten, dus we gaan elke week wel ergens naar toe om nieuwe producten proberen en dat is ook mijn inspiratie voor Smikkelhof.

 

Wat mist ’t Zand?

De belangrijkste voorzieningen zijn er. De aanwezigheid van voorzieningen in de dorpen hangt meestal samen met het aantal inwoners in het dorp. Misschien meer openbaar vervoer, AED- netwerk, toeristisch informatiepunt, ruimte voor jongeren. De wensen zijn niet in alle dorpen hetzelfde en daarom is maatwerk nodig. Misschien een idee om een leefbaarheid enquête digitaal te houden met de vraag; wat wilt u graag verbeterd zien in onze dorp?

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Mijn dochter mag mij wakker maken en verder alleen als er iets erg aan de hand is. Voor de rest moet je me lekker laten liggen.

 

Als ik aan ’t Zand denk dan…

Denk ik: hé , daar is toch een leuke cafetaria met die lekkere patat!

 

De pen gaat naar Zandtemer? Omdat…

Marco Dekker. Dit is een goeie gozer, een vaste klant van ons en ik denk dat hij een mooi stukje kan schrijven.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info