De Pen is bij… Frank van Graas

(geplaatst op 5 oktober 2011)

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. Deze keer is de pen bij… Frank van Graas.
“Ik ben in ’t Zand aan de Pater de Witstraat geboren. Na de lagere school naar de Mavo in Schagen, daarna de Streekschool in Heerhugowaard en Amstelveen. Gewerkt in de bollen en daarna het automonteursvak geleerd bij Garage Groenewoud in Schagen. In 1989 mijn vrouw Susanne ontdekt tijdens de kermis in ’t Zand en sindsdien onafscheidelijk. In 1994 zijn wij getrouwd en hebben vijf jaar in Schagen gewoond. Daar zijn onze kinderen Celina en Jop geboren. In 2000 zijn wij weer terug gekomen in ’t Zand en zijn daar de Rijwielzaak/garage van Graas en Struik begonnen.”
Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
Vanaf mijn geboorte in 1971, met even een korte onderbreking van vijf jaar .
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Het dorpse, de gezelligheid , een praatje maken met elkaar. Ook ideaal zijn de korte afstanden om even naar de Spar of de bakker te gaan, Geel-Zwart , de sporthal en de school.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Het podium van de Jonge Prins tijdens de kermis…
Wat is je mooiste herinnering?
Mijn hele jeugd, je kon altijd overal onbezorgd spelen met buurtkinderen en vriendjes. Voetballen op het veldje in de Pater de Witstraat, hutten bouwen en verstoppertje spelen in ‘het bos’ en slootje springen of schotsie trap als er ijs lag. Heerlijke tijd!
Waar kun je o.a. van genieten?
Mijn vrije zondag, lekker rustig aan doen, uitgebreid ontbijten en leuke dingen doen met het gezin. Lekker een dag niet geleefd worden door de tijd, maar de tijd aan jezelf hebben.
Wat mist ’t Zand?
`t Zand is een klein dorp en heeft eigenlijk van alles. Meer winkels en een goed geregeld openbaar vervoer zal een mooi maar niet realiseerbaar droombeeld blijven. We kunnen best trots zijn op ons dorpie.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Het liefst blijf ik lekker slapen, maar voor een lekker stukje vers gebakken appeltaart kom ik vast wel even mijn bed uit.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan thuiskomen en thuisvoelen. Een heerlijk dorp met nuchtere Noord-Hollanders die van aanpakken weten. Kortom een klein dorp met een groot saamhorigheidsgevoel.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Ruud Bos, een gezellige, rasechte Zandtemer die een paar jaar geleden de stap heeft durven wagen om uit het niets een eigen schildersbedrijf te starten. Ruud is een man waar je op vertrouwen kan, recht voor z’n raap en goud eerlijk.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info