De Pen is Bij…Ger Wessel

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Ger Wessel, getrouwd met Petra en vader van 1 dochter (Sanne) en 2 zoons (Maarten en Thijn). Ik werk voor De Burg Groep, wij maken oa natuurazijn, (limonade)siropen en schoonmaakmiddelen/automotive producten.

Ook wil ik bij deze Anita nog bedanken voor het doorgeven van de pen. Om eerlijk te zijn had ik hier nog niet van gehoord en dus ook nog nooit gelezen. Maar wat leuk.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben getogen in Schagen en wilde daar nooooit vandaan. Maar wilde gaan samenwonen met Petra, dat lukte niet in Schagen. Ingeschreven op een huurhuis in ’t Zand en Petra was direct verkocht. Ik wilde niet eens kijken, uiteindelijk toch maar gedaan. Was inderdaad een leuk stekkie en dacht 1 jaar/ hooguit 2 jaar en dan weer lekker terug naar Schagen. Maar al vrij snel konden we het huis kopen en raakte uiteindelijk niet meer weg. Dit alles was in april 2000, dus nu al bijna 18 jaar.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De rust, als je eenmaal bezig bent heb je dat niet direct in de gaten. Ben voor mijn werk veel onderweg en als ik dan weer het dorp in kom is het heerlijk rustig. Heb nog steeds (op een zonnige dag) dat als ik het dorpsplein, de vlotbrug, het kanaal zie een beetje in de vakantiemodus kom :).

Verder is het in het dorp over het algemeen goed geregeld, prima lagere school en volop mogelijkheden voor de kinderen om te sporten. Maar ook andere activiteiten, word veel georganiseerd. Heerlijke plek voor kinderen om op te groeien.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Zijn er meerdere, maar ben erg blij met het plekje waar we wonen. Aan het water, lekker rustig, heerlijk.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Zijn er zoveel dat ik er niet 1 kan uitvissen. Maar oa de bruiloft, geboorte van de kinderen. Maar heb ook 3 jaar in Leeuwarden gewoond, is een ontzettend mooie stad. Verder kijk ik nog altijd graag terug op het half jaar wat ik in Hongarije heb gewoond. Was in 1996, was totaal anders dan ik in Schagen gewend was. Mensen spraken bijna geen Engels en was echt Oost Europa.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik kan erg genieten van rommelen in de tuin, beetje vissen in het kanaal of in de zomer lekker met de krant in de veranda zitten. Verder vind ik het erg leuk om met eten bezig te zijn. Dan niet alleen het nuttigen, maar ook het maken, koken/bakken allemaal leuk en lekker.

Maar ook ontzettend van de kinderen, hoe die zich ontwikkelen op school en met sporten, zo mooi om te zien.

Vind het ook erg leuk om voetbaltraining te geven en te coachen. Is bijna net zo leuk als zelf voetballen.

Maar ook van kamperen met de caravan, eigenlijk geniet ik van heel veel.

 

Wat mist ’t Zand?

Voor mij niet zoveel, wat er niet is kan je van verder halen. Voor alle dagelijks benodigdheden kan je er wel terecht.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Grote bak met ijs van een ijssalon, heerlijk. Moet je wel je best doen, want meestal hoor ik niet zoveel als ik slaap.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan thuis, heerlijk aan de Kanaalkade

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Pieter De Geus, loop al wat jaartjes de sporthal binnen en maakt altijd tijd voor een praatje. Is ook altijd prima geregeld in de sporthal. Zal ongetwijfeld veel verhalen horen/meemaken aan de bar.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info