De Pen is bij… Hans Kooijman

In deze rubriek leveren wij de pen om de twee weken af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Hans Kooijman.

 

“Ik ben 32 jaar en getrouwd met Maaike Bijvoet. Vader van drie schatjes van kinderen, Tom, Janna en Sil. In het dagelijks leven ben ik accountant administratieconsulent bij Koopman & Co in Breezand, waarvoor ik iedere woensdag in BolleNoord zit voor de particulieren en ondernemers uit ’t Zand. Dus schroom niet om bij (financiële) vraagstukken eens langs te komen. Daarnaast ben ik sinds drie jaar voorzitter van het Zandstock Festival, het mooiste festival van Nederland! Dit jaar bestaat Zandstock 20 jaar en dit belooft wederom weer een prachtige editie te worden. Op zaterdag en zondag ben ik veelal langs de lijn te vinden bij Geel-Zwart om onze kinderen aan te moedigen, dat is stiekem toch wel het mooiste moment van de week.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben mijn hele leven al Zandtemer. De eerste 22 jaar heb ik met mijn vader en moeder, broer en zus aan de Goudkust (Kanaalkade) gewoond. Daarna ben ik gaan samenwonen aan de Tulpstraat en sinds vier jaar wonen wij aan de Tureluur.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

’t Zand is een prachtig dorp om in te wonen en je vrije tijd te besteden. Het is rustig, mooi en de samenhorigheid is groot. Met Zandstock werken we met ca. 240 vrijwilligers, dan zeggen wij als bestuur vaak “waar een klein dorp groots in kan zijn”. Daarnaast vind ik het mooi dat we een prachtige school hebben en nagenoeg alle voorzieningen er nog zijn, wat je in kleinere dorpen steeds meer ziet verdwijnen.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat zijn verschillende plekken gedurende het hele jaar, als er maar iets te doen is. Het evenemententerrein (ijsbaan) tijdens Zandstock, het timmerdorp en in de wintermaanden. De Jonge Prins tijdens alle evenementen die ze organiseren, maar bij uitstek de kermis uiteraard. Het parcours van de wielerronde, de optocht van de carnaval, het WBO-gebouw waar we heel wat uurtjes hebben doorgebracht en ga zo nog maar even door… De verschillende verenigingen, organisaties, Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten en de Zakenclub maken dit allemaal mogelijk in dit fantastische en mooie dorp.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Dat klinkt natuurlijk wel heel burgerlijk, maar de geboorte van onze kinderen staan dan wel met stip op nummer 1!

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Poeh, dan kan ik weer een hele lijst gaan opnoemen, maar de nazit van Zandstock is toch wel één van de mooiste. Als we weer kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. Vandaar dat ik op die momenten ook wel de bijnaam ‘nazitter’ te horen krijg.

 

Wat mist ’t Zand?

Voor mij mist ’t Zand niets. Ik geniet juist van alles wat ’t Zand wel te bieden heeft. We hebben een bakker, slager, supermarkt, benzinepomp, fietsenhandel en een kroeg. Wat heb je nog meer nodig?

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Mijn kinderen mogen mij voor alles wakker maken, ook als ik ze later ergens moet ophalen na het uitgaan. Dit heb ik vanuit huis meegekregen en daar was ik regelmatig erg blij mee.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Een dorp als ’t Zand is er maar één van …., geniet ervan als je er woont, werkt of op een andere manier je tijd er doorbrengt.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Roy Sneekes, omdat ik samen met Roy in de klas heb gezeten en op vakantie ben geweest naar Blanes met schoolvrienden, daarna zijn we onze eigen weg in ingeslagen. Nu is Roy altijd weken in touw voor Zandstock en niks is te gek! Prachtig hoe ze zelfs een omgevallen boom weer rechtop weten te zetten op het Zandstock terrein met medewerking van de Firma Sneekes, waar Roy al weer een aantal jaar medevennoot is. Sinds kort heeft Roy samen met Inge een huis gekocht in ’t Zand waardoor hij eindelijk een echte Zandtemer wordt, waar hij zich al jaren naar gedraagt.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info