De Pen is bij… Harry Dekker

(geplaatst op 14 december 2011)

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Harry Dekker (52).
“Alweer bijna 32 jaar getrouwd met Ingvild Raateland en nog geen dag spijt. Samen hebben we drie prachtige dochters: Kim, Lotje en Sarah. Sinds enkele jaren wonen en werken ze alle drie in Amsterdam.”
Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
De eerste keer dat ik in ’t Zand kwam wonen was in 1970. We kwamen toen vanuit Burgerbrug hierheen vanwege de horeca-activiteiten van onze ouders. Ik ben overigens geboren in Zwaag. Later toen ik inmiddels getrouwd was zijn we vanwege eigen werkzaamheden verhuisd naar Hank in Brabant. In 1989 zijn we weer terug verhuisd naar ’t Zand.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Dat zijn natuurlijk altijd meerdere factoren, maar hoe we als mensen hier met elkaar omgaan doet me wel erg goed. Heel goed voorbeeld in deze is afgelopen oktober toen in het kermisweekend iedereen op eigen wijze een prachtig feest vierde, om een paar dagen daarna in een bomvolle kerk gezamenlijk de familie Tuin te steunen en hun zoon te herdenken.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Zowel in de zomer als in de winter brengen we nogal wat tijd door op het strand, wat door de constante bewegingen nooit verveeld.
Wat is je mooiste herinnering?
Uiteraard zijn dat de geijkte momenten zoals de geboorte van onze meiden, maar daarnaast denk ik ook met smaak terug aan de zogenaamde discotijd in de Jonge Prins, toen we elk weekend prachtig los gingen in een heel gemoedelijke sfeer.
Waar kun je o.a. van genieten?
Op een mooie avond met een goed glas wijn in de hand en m’n meisje naast me achter bij ons in de tuin.
Wat mist ’t Zand?
Wij missen vooral een ruime plek waar we de hond ongestoord los kunnen laten lopen zonder overlast te bezorgen bij anderen.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Een stukje oude geitenkaas van geitenboerderij Utopia aan de Grotesloot.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Overheersen vooral de positieve dingen. Daar waar we misschien wat inleveren op bijvoorbeeld het winkelbestand, winnen we heel veel door de inzet en mentaliteit van veel mensen, die zich elke dag weer voor de leefbaarheid van het dorp inzetten.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Harry Winter. Ik ben erg benieuwd of hij zich in het dorp nog kan vermaken sinds hij is gepensioneerd.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info