De Pen is bij… Harry Winter

(geplaatst op 28 december 2011)

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Harry Winter.
“In 1947 ben ik geboren in de Zuid-Groningse plaats Musselkanaal. Ik was één jaar toen mijn ouders met hun kinderen naar de Spoorbuurt in Anna Paulowna zijn verhuisd. Daar heb ik een hele fijne jeugd gehad. In 1970 ben ik bij de gemeente Zijpe gaan werken en heb daar kort geleden afscheid genomen. Ik heb nu vakantie en ga in februari met pensioen. Ik ben ruim veertig jaar getrouwd met mijn vrouw Ria Lievens. Wij hebben twee getrouwde zoons en beiden hebben een zoon.”
Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
Nadat ik in 1970 bij de gemeente Zijpe ben gaan werken zijn Ria en ik in 1971 getrouwd. Vanaf ons trouwen wonen wij in ’t Zand.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
De gemoedelijkheid en de sociale inslag van de inwoners ervaar ik als zeer plezierig. ’t Zand is een enthousiast dorp met veel evenementen, sportvoorzieningen en een sterk verenigingsleven.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
’t Zand heeft meerdere mooie plekken, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar het terras achter onze woning aan de Leliestraat. Een andere mooie plek vind ik het kanaal bij de vlotbrug, alhoewel ik de brug een onding vind.
Wat is je mooiste herinnering?
Ik heb vele mooie herinneringen gedurende de tijd dat ik hier in ’t Zand woon. In de begin jaren waren het de oergezellige kaartavonden met onze buren Willem en Truud Deutekom en natuurlijk de geboortes van onze kinderen. Vervolgens het laten bouwen van ons huis en in een later stadium het meedenken en mogelijk maken van de nieuwe huisvesting van de parochiezaal met woning bij de kerk. Het meest recente mooie herinnering is het meewerken aan het realiseren van de brede school en woningbouw in ’t Zand.
Waar kun je o.a. van genieten?
Ik geniet van het maken van flinke wandelingen en dan al kijkend naar de natuur. Verder ben ik graag in mijn moestuin en geniet van de schapen en geiten achter ons huis.
Wat mist ’t Zand?
’t Zand mist naar mijn mening een bestuurder die deel uitmaakt van het college. Ik heb ervaren dat er nog meer tastbare resultaten te halen zijn wanneer in een dorp een wethouder woonachtig is. Ik besef dat mijn mening discutabel is en dat het niet zo behoord te zijn, maar gelet op de toekomst (herindeling) denk ik dat het van belang is voor ’t Zand.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Eigenlijk voor niets, want ik koester mijn nachtrust.
Als ik aan ’t Zand denk, dan?
Denk ik aan de gemoedelijkheid en het wijdse uitzicht rond het dorp.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Arina Bleijendaal-Visser, omdat ik van jongs van aan Arina ken, veel bewondering heb voor haar carrière en zij zich in ’t Zand thuis voelt.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info