De Pen is bij… Hester Broersen-Stammes

(geplaatst op 22 september 2011)

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Hesther Broersen-Stammes. 
“Ik ben 42 jaar en nu ik deze vragen vandaag beantwoord ben ik precies vijftien jaar getrouwd met Siem. Ik heb zes kinderen waarvan twee geadopteerde meiden van 24 en 22 jaar die nu lekker op zichzelf wonen. Mijn oudste dochter van 24 heeft een zoon, dus ik ben ook al oma…. Ik kom uit Schagen waar ik met plezier gewoond heb. Nadat ik van school kwam en een aantal opleidingen heb gevolgd ben ik in het bankwezen terecht gekomen en heb een aantal jaren bij de Rabobank gewerkt. Zo ben ik begonnen bij de Rabobank in ‘t Zand en ben gelijk maar in het dorp gebleven.”
Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
Ik ben nu zestien jaar Zandtemer. Van oorsprong kom ik uit Schagen. Ik ben geboren en getogen aan de Burenweg in Schagen waar mijn ouders een veehouderij/loonwerkersbedrijf hadden.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Ik vind ‘t Zand een heerlijk dorp, rustig, gezellig en gemoedelijk. Een super verenigingsleven, een groot bedrijventerrein, veel dorpsactiviteiten en altijd genoeg vrijwilligers te vinden.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Ik heb niet echt een speciaal plekje in ‘t Zand, maar als de zon schijnt vind ik toch mijn achtertuin het mooist.
Wat is je mooiste herinnering?
Mijn mooiste herinnering: dat zijn er te veel om op te noemen. Cliche om te zeggen dat de geboorte (en de dagen erna) van mijn vier kinderen toch wel de mooiste herinneringen zijn, maar toch is het zo. Ook de mooie stranddagen en de zon in de zee zien zakken zijn goede herinneringen. Maar wat te denken van een lekkere rijsttafel met vrienden en daarna lekker borrelen, dat is ook een goede tweede…
Waar kun je onder andere van genieten?
Ik geniet het meeste van mijn kinderen en daarnaast vind ik het zonnetje heerlijk, helaas is die er tekort. Ook vind ik het erg lekker om een goed boek te lezen en daarna naar de bioscoop te gaan als dit boek wordt verfilmd.
Wat mist ’t Zand?
Persoonlijk mis ik niet echt iets in ‘t Zand. We zijn toch van alle gemakken voorzien in ons dorp. We hebben een Spar, in de meeste kleine dorpen heb je geen supermarkt. Er is een kapper, sigarenwinkel, bloemenwinkel, voldoende sportverenigingen, een kermis, een heuse veiling, met kerst komt de kerstman in het dorp, een interieurwinkel, bouwbedrijven en ga zo maar door. Dus van alles wat en wat wil je dan nog meer???
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Je kunt mij ‘s nachts nergens voor wakker maken want ik slaap heel vast. Zelfs een kanonskogel hoor ik niet. Maar voor een lekkere kop uiensoep wil ik wel even mijn bed uitkomen.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan de Keinsmerweg. Er naar toe op de fiets, heen tegenwind en terug tegenwind. Maar dan denk ik onderweg, als ik het paard van de harddraverij zie staan, dat het toch maar weer mooi over drie weken kermis is. Bar gezellig!
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
De pen gaat naar Frank van Graas. Omdat hij er toch maar altijd voor zorgt dat mijn fiets het in weer en wind blijft doen (ik heb zo’n elektrische fiets, dat gaat sneller), de fietsen van mijn kinderen van licht voorziet zodat ze niet in het donker naast de weg fietsen en dit ook nog eens de nodige bekeuringen bespaart.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info