De Pen is Bij…Jaap Wit

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Jaap Wit 62 jaar geboren Oudesluizer en zijn hele leven in de Zijpe gewoond en al weer meer 30 jaar met Marry getrouwd. Trotse vader van Stef en Jetty.

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Nog maar anderhalf jaar, daarvoor 30 jaar aan de Korte Ruigeweg gewoond maar we hebben ons altijd zandtemmer gevoeld en nu dus aan de Tulpstraat.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De mensen stuk voor stuk eerlijk en oprecht prachtig, heb alweer 35 jaar een kaartclubje met als opmerking dat we voor onze vrienden taart bakken, de mannen zijn Rene Schilder, Jan van de Voort en Kiek Broersen. Dit noem ik rijkdom, zo tennis ik ook al ongeveer zolang op dinsdagavond altijd met de zelfde mannen en je moet al een heel goed excuus hebben om er een keer niet te zijn.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Maak ervan wat wordt het mooiste plekje van ’t Zand?
Ongetwijfeld wordt dat Keinsmerweg 78 waar ons nieuwe huis wordt gebouwd en waar we door de buren al zijn opgenomen, geweldige lui de Keinsmerweggers.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Zijn er veel, mijn oudste is dat ik als jochie van een jaartje of 6 lopende naar ’t Zand ging en dan terug met mijn vader achter op de motor mocht mee rijden, dit soms in combinatie met een bezoek aan kapper Koks.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Van wat er allemaal op ons dorp wordt georganiseerd zoals dit jaar met al de 275 jaar activiteiten, de afgelopen week de spooktocht geweldig en daarna een biertje in de Jonge Prins.

 

Wat mist ’t Zand?

Niet veel, moest lang nadenken, maar een voetpad aan de zuidkant zou het wel heel compleet maken kan je een mooi rondje lopen met je vrouw of hondje.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Heel cliché mensen die hulp nodig zijn, maar een mooi sportgebeuren denk aan Daphne Schippers in Rio dan zit ik rechtop in bed.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

…denk ik aan kermis met de draverij al 114 jaar en altijd weer gezellig, het enigste topsport evenement in de Zijpe.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

De pen gaat naar Trudy Schilder van der Voort, omdat het een goede vriendin is (maar daarin niet uniek) maar ik bewonder haar dat zij op een leeftijd dat er al veel collega’s in het onderwijs de handdoek werpen door een burn-out of dat ze de vernieuwingen niet meer aan kunnen, gaat onze vriendin nog een cursus doen in de avonduren en de weekenden om op een hoger level te kunnen onderwijzen een topper.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info