De Pen is bij… Jacintha Roos

(geplaatst op 7 mei 2012)

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Jacintha Roos.
“Ik ben leerkracht van groep 1-2 bij de Sint Jozefschool. Momenteel werk ik full-time. Ik heb drie kinderen, Sam (bijna 11 jaar), Rachel (8 jaar) en Naud (bijna 5 jaar). Ik speel handbal bij de recreanten van Geel-zwart en speel tennis. Ik vind het leuk om grote afstanden te lopen, knutsel graag, lees graag een boek, theater en filmbezoeken zijn erg leuk. Eigenlijk kom ik tijd te kort.”
Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
Ik ben in 1996 in ’t Zand komen wonen. Na wat omzwervingen in het buitenland kwam ik weer terug naar Nederland en leerde iemand kennen, die bloembollen teelde in ’t Zand en er ook woonde. Ik ben vrij snel bij hem ingetrokken. Nu woon ik daar alweer drie jaar alleen met mijn drie kinderen.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Er zijn heel veel enthousiaste mensen die heel veel voor het dorp organiseren.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Als de bloembollenvelden allemaal in bloei staan dan kan ik daar erg van genieten en vooral de fresia’s en hyacinten velden ruiken ook nog eens heerlijk.
Wat is je mooiste herinnering?
Ik denk met heel veel plezier aan mijn jeugd in Schagerbrug met mijn vier zussen, vader en moeder. Ook de tijd met mijn kinderen koester ik.
Waar kun je o.a. van genieten?
Ik geniet van mijn eigen kinderen. Voorlezen voor hen vind ik heel erg leuk. Met ze op stap gaan en zien dat zij er van genieten, doet mij ook al genieten. Ik geniet van de kinderen in mijn klas, als ze spontaan een knuffel komen geven of roepen ‘juf ik vind u lief’. Verder geniet ik van lekker met vrienden naar de film of voorstelling en vooraf lekker eten. Maar ook van een mooi boek lezen in het zonnetje, lekker in bed liggen met de harde wind en regen buiten, een heerlijke strandwandeling of iets maken/knutselen kan ik van genieten. Kortom er is heel veel waar ik van kan genieten.
Wat mist ’t Zand?
Wat ik zelf erg leuk zou vinden is een klimmuur, maar of ’t Zand die nou perse moet hebben? Nee.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Een paar weken terug zou ik nog gezegd hebben dropjes, ijs of chocolade, maar die zijn eigenlijk slecht en ik probeer er van af te blijven. Dus wordt het voor een avontuurlijk reisje zomaar ergens heen.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan bloembollenvelden, school, sporten, wonen en werken.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Naar Ellen Slaman. Het blijft een beetje in de straat, maar Ellen is een super buurvrouw. Ze staat altijd klaar om te helpen, mijn kinderen zijn er kind aan huis en zijn soms boos dat ze met mij mee moeten van school ipv dat buurvrouw ze komt halen. Ze kan ook heerlijk aanstekelijk lachen.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info