de Pen is Bij…Jeffrey Bleijendaal

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Jeffrey Bleijendaal. 38 jaar oud, zoon van Piet en Marry Bleijendaal en broer(tje) van Mariëlle, Patrick en Liana. Ik ben dit jaar alweer 5 jaar getrouwd (en 12 jaar samen) met Mireille en samen mogen we genieten van onze prachtige zonen Jaime en Mevi.

Ik werk in Amsterdam als Operational & Financieel Manager bij een Holding-BV waaronder 5 mooie bedrijven hangen die actief zijn in email-, database- en online marketing.

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Alweer 38 jaar na een start (samen met mijn tweelingzusje Liana) in het Gemini in juni 1981.

Ik heb een heerlijke jeugd gehad in de Julianastraat waar we met de vele buurtkinderen alleen maar buiten aan het rommelen, klooien en spelen waren. Daarna nog met mijn ouders mee naar de Kanaalkade. Ondertussen wonen we alweer met heel veel plezier bijna 10 jaar in de Tureluur.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Dat zijn toch wel de geijkte termen, zoals rust, gemoedelijkheid en saamhorigheid (meestal en als men het uitkomt, merk ik wel eens). Ik vind het altijd weer erg fijn richting het dorp te rijden na een hectische dag op het werk… Daarnaast is het het dorp waar veel familie en vrienden wonen wat er nog meer voor zorgt dat ik mij hier thuis voel.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ons eigen huis met nu onze mooie veranda is toch wel erg fijn. Iets verder kijkend; de rustige Tureluur met de speeltuin waar Jaime (en straks Mevi) zich erg vermaakt, maar ook (de achtertuin) bij mijn ouders aan de Kanaalkade is een fijne plek om te zijn.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Pff heb je even, want dat is er natuurlijk niet 1… spelen met de buurtkinderen in de Julianastraat, voetballen aan de Pater de Wit (maar eigenlijk liever op het voetbalveld als de poorten gesloten waren :)), de zondagen op de Noord Hollandse voetbalvelden als mijn vader weer moest spelen, uitgaan met vrienden, vakanties, reizen door Amerika, kermis, Zandstock, bierproeverijtjes met de buurmannen en ga zo maar door.

Meer recent; het jubileumjaar rondom 275 jaar ‘t Zand, onze trouwdag met veel familie en vrienden en natuurlijk de geboortes van onze zonen.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Nou dat is eigenlijk niet zo heel erg spannend. Een lekker biertje, op de bank hangen, met vrienden zijn, tijd met de familie en dat soort zaken. Ik weet dat ik best wel eens wat te zeuren heb, maar als ik het zo bedenk, mag ik wel eens wat sneller tevreden zijn en genieten van wat ik heb.

 

Wat mist ’t Zand?

Een betere aansluiting met het OV natuurlijk, maar ik ben bang dat we dat nu eenmaal moeten accepteren. Ik denk dat we ons in de handen mogen knijpen met wat er juist nog wel is.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Nou ik ben wel een zoetekauw dus iets van chocolade of een lekker chippie! Verder natuurlijk als mijn hulp nodig is, maar het liefste laat je mij gewoon lekker slapen!

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Ontstaat er een glimlach op mijn gezicht. Op mijn werk snappen ze dat allemaal niet altijd, maar ik ben altijd vol trots op ons dorp en zal dat blijven zijn.

 

Mijn antwoord op de vraag van Rob Deutekom;

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?

En bedankt Rob… haha
Laten we maar beginnen met een slechte; ik kan ongeduldig zijn.
Een goede eigenschap is dat ik een regelaar ben. Ik zorg graag dat zaken opgestart of gedaan worden.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Quido van der Hulst. In principe een import-Zandtemer, maar hij is van ons dorp gaan houden en heeft zich ondertussen ontpopt tot een echte Zandtemer.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Welke droom zie je nog graag uitkomen?

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info