De Pen is Bij… John Buik

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“John Buik, geboren 5- 9- 1953 in de Stolpen

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Vanaf april 1977 woon ik in ’t Zand, huisje gekocht van Arie Kaptein, Korte Bosweg 8.  Na 7 jaar verhuist naar de Tulpstraat en nu wonen we al weer 26 jaar in de Reigerstraat.  Heel blij dat we dat toen gedaan hebben.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Veel, het meeste wat belangrijk is kan je wel in het dorp vinden en het ligt lekker dichtbij ’t strand.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Het mooiste plekje in ’t Zand is voor mij onze achtertuin, en voor de rest heeft ons dorp niet echte highlights, volgens mij.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Ik heb ontelbare mooie herinneringen , maar hoop dat de allerallermooiste nog in de maak is.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik kan genieten van maar een paar dingetjes, zoals strandwandelingen met de hond en een happy end op het terras, maandagavond voetballen met de “Buikiesclub”, dinsdag tennissen met de vrinden van de  “DHOBHOCDATC ”  ’s winters woensdag steevast in m’n eigenste sauna, donderdag regelmatig zwikkie doen met Jeroen en z’n maten, vrijdag biljarten en dan is het alweer weekend en dan zijn we regelmatig met de camper weg, en dan hebben we nog wat losse vakantie weekjes waarin we gaan motorrijden, golfen, fietsen of skiën alhoewel  dat laatste helaas dit jaar onder het paard z’n buik is door gegaan.

En in onze “grote” vakantie een week of 3 door Europa zwerven met de camper, maar lekker in de achtertuin of in de serre met wat lekkers is ook prima. Ik werk nog 3 dagen, dus zijn we 1 of 2 keer per week in Winkel te vinden om een potje te gaan knikkeren voor volwassenen. Kortom als ik de week had uitgevonden had ik ‘m een paar dagen langer gemaakt , want het is nu een beetje proppen met al dat genieten.

 

Wat mist ’t Zand?

Een echt dorpskern, ondanks dat het plein voor de Spar heel mooi is geworden. Misschien is het achteraf niet zo handig geweest de galament sloot te dempen.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Je mag me voor alles en iedereen wakker maken, ik slaap toch al niet zoveel, maar je moet me zeker wakker maken als het leuk of lekker dreigt te worden.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

… ben ik waarschijnlijk net iets te lang of te vaak van huis.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Breng de pen maar bij m’n vrindje ” PlasticJack” de Ruijter , omdat hij mij er aan herinnerde  dat ik hierop nog even moest reageren.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info