De Pen is Bij… Jos Tesselaar

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Jos Tesselaar.

“Kind van Everdien Tesselaar-Bakker en Peter Tesselaar. Geboren 16 juli 1967 in het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Alkmaar, 10 minuten na mijn zus Jolanda zag ik het levenslicht. Ons zusje Annemieke volgde anderhalf jaar later. Vader van 2 zoons Sven (18) en Jesse (15). Ik heb een latrelatie met Monique Koppes, zij woont in Warmenhuizen met haar 2 kinderen, Ilse (14) en Stefan (12).

Ik ben opgegroeid in Kalverdijk. Na een aantal omzwervingen zijn wij met het gezin in ’t Zand komen wonen. Mijn moeder komt uit ’t Zand en wij gingen wonen in de oude garage van het transportbedrijf van Oma Bakker aan de Kanaalkade. Voordat de garage was verbouwd tot woonhuis, woonden wij in bij mijn Ome Louis. Hier ontmoette ik Olof Schilder die me vroeg of ik zin had mee te gaan naar de JP op een zaterdagavond. Olof is een achterneef van me en er liepen nog een heel stel Schilders in de rondte. Een vriendenkring was dus gauw gemaakt. Na 10 jaar in Schagerbrug gewoond te hebben, ben ik in 2002 weer in ’t Zand komen wonen. Vanaf 2000 werkzaam op de IT-afdeling bij de Noordhollandsche van 1816, een verzekeringsmaatschappij in Oudkarspel.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Vanaf december 1986 tot 1992 en weer terug in 2002.

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het dorpse, de gemeenschapszin, de mentaliteit. Ik ben een echte dorpsman. In een ‘grote’ plaats als Schagen zou ik niet kunnen aarden. Veel te onpersoonlijk.

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Er zijn meerdere mooie plekken in ’t Zand. Mijn huis is wel niet het mooiste plekje, maar wel de plek waar ik me thuis voel.

Verder de vis plek van visclub GTIK aan de Kanaalkade. De ijsbaan in de winter (mits er ijs ligt).

Wat is je mooiste herinnering?

Heel clichématig, de geboorte van Sven en Jesse. Maar natuurlijk ook veel jeugdherinneringen uit Kalverdijk. M’n eerste (en enige) wielerwedstrijd die ik won in Volendam. Op mijn 40ste verjaardag een steur van ruim 90 cm vangen in het kanaal.

Waar kan je o.a. van genieten?

De woensdagavonden vissen met GTIK en de daarbij behorende praatjes, biertjes en grappen en grollen, rondje lopen met m’n vriendin in Schoorl en daarna een terrasje pakken, feestje in de schuur bij Ed, achter de bar bij Geel Zwart en Zandstock en dan het perfecte biertje tappen, kinderen die schaatsen op Land van Buur, rondje rijden op m’n motor en nog veel meer. Je kan van allerlei kleine dingen genieten als je het maar ziet.

Wat mist ’t Zand?

Eigenlijk niets. We hebben een supermarkt, slager, bakker, ijsbaan enz. Genoeg verschillende sportverenigingen, Schagen en strand op fietsafstand…

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Voor van alles. Ik ben niet zo’n slaapmuts. Dus voor feestjes, nachtvissen, formule 1 enzovoorts kom maar op! Maar natuurlijk ook voor als iemand mijn hulp nodig heeft!

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan thuiskomen.

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Ed Sikman. Net als ik een import Zandtemmer die goed geïntegreerd is, medebestuurslid van IJsclub Land van Buur, lid van visclub GTIK en gewoon een geweldige vent. Benieuwd hoe hij ’t Zand ziet :)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info