de Pen is Bij…José Kleine-Hopman

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“José Kleine-Hopman. Geboren achterin de Nollenweg, tegelijk met m’n tweelingbroer Jan.

Al 23 jaar blij getrouwd met Dick. Trotse ouders zijn wij van onze tweeling Fiep en Jet en onze zonen Sep en Ot. In de jaren ’90 had ik m’n bloemenwinkel “de Korenbloem” in Callantsoog en in Schagerbrug. Later startte ik met Bloem & Kreatie Workshops en nu sta ik voor m’n volgende uitdaging: per 4 maart neem ik Bloemenwinkel: Ligthart Bloemisten in Schagen over.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Altijd. Ondanks dat ik enkele jaren bij m’n bloemenwinkel in Callantsoog heb gewoond.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Lekker gemoedelijk. Sportief dorp. Blij dat we zo’n mooi zorgcentrum” De Zandstee” hebben, waar m’n schoonmoeder het erg naar haar zin heeft.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ik ben gek op de natuur, dus heerlijk wandelen door  het land / tulpenvelden naar de duinen toe.
Alhoewel ik h’m vaak hebt vervloekt, vind ik de vlotbrug toch echt wel een mooi ding!

 

Wat is je mooiste herinnering?

Te veel. Sowieso m’n jeugd achterin de Nollenweg met de vele buurkinderen, vooral met Erica Onderwater. De vele uren turnen in de gymzaal bij Gymlust, onder de bezielende leiding van Danny Jimmink. De mooie st. Jozefschooltijd. De prachtige Lelieshow’s in de sporthal, waar ik mede arrangeur van was. Uiteraard de geboortes van onze 4 kinderen. De vele mooie reizen, veelal naar landen met prachtige natuur. Vorig jaar was Alaska overweldigend.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Van veel. Van de tulpenvelden. Bloeiend Zijpe vind ik een geweldig mooi evenement.
Buiten op ons terras heerlijk lang tafelen en gezellig kletsen. Bij mooi weer een rondje mountainbiken. Van spinnen bij Multifit. Van gave bloemen. Van vrienden en familie. Van een gezellige groep workshoppers.

 

Wat mist ’t Zand?

Een buitenzwembad. Zou toch geweldig zijn voor de jeugd.
Straatverlichting in de veels te donkere bocht vanaf Molen de Hoop tot begin Bosweg.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Laat me maar lekker slapen, alleen in nood, dan ben ik er direct.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Ons heerlijke huis met veel ruimte om ons heen, de tulpenvelden en de veels te gezellige kermissen.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Hierbij nomimeer ik Trudi Jeninga, omdat ik Trudi een zeer positieve en energieke vrouw vind.

Als oud-collega bloemist was Trudi zeer sociaal en collegiaal. Nu heb ik bewondering voor Trudi voor haar moed om haar laaggeletterdheid om te “scholen” tot Taalambassadeur van de Stichting ABC. Echt klasse! Ze is een voorbeeld voor de vele laaggeletterden. Naast haar werk in de zorg, is ze nu ook Bestuurslid van Stichting ABC.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info