De Pen is bij… Joyce Smit

In deze rubriek leveren wij de pen om de twee weken af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Joyce Smit.

 

“Ik ben 32 jaar jong en de oudste dochter van Jos en Truus Smit. Ik woon samen met Hans Smit (niet getrouwd trouwens) en onze twee dochtertjes Nika en Jula. Ik ben opgegroeid aan de Bosweg met mijn beide zusjes Carlijn en Leonie. Ik werk als verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. Hier werk ik al bijna 11 jaar met veel plezier. Sinds de geboorte van Nika en Jula ben ik minder gaan werken, om zo meer thuis te kunnen zijn. Op deze dagen ga ik lekker met ze een rondje wandelen of fietsen, boodschapjes doen of gezellig bij iemand op de koffie. In het dagelijks leven houd ik dan ook van gezelligheid en mag ik graag een rondje hardlopen door het dorp.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Vanaf mijn geboorte tot mijn 25e heb ik in ’t Zand gewoond. Ik ben er even tussen uit geweest, toen ik met Hans in Heerhugowaard ging samenwonen. Op mijn 29e zijn we samen teruggekomen en hebben we een huis in ‘t Zand gekocht.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Familie en vrienden op loop- en fietsafstand! Je loopt zo even bij elkaar binnen en de deur staat altijd voor je open. Het gaat er gemoedelijk aan toe. Daarnaast is het lekker rustig in ’t Zand en ik vind het daarbij fijn dat iedereen elkaar kent. Dit geeft een vertrouwd gevoel.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ja, dat is toch ons huisje. Daar wonen we met veel plezier en zitten op een mooie zomerdag graag in onze achtertuin. Verder vind ik het mooi als de tenten van Zandstock weer staan, een prachtig gezicht als je aan komt rijden op ons kleine dorpje. De vlotburg en het kanaal vind ik kenmerkend voor ’t Zand, maar daarbij ook mooi. Toen ik voorheen nog aan de Bosweg woonde, was het echter wel balen als ik door de openstaande brug weer eens te laat kwam…

 

Wat is je mooiste herinnering?

Ja, ik heb er eigenlijk vele, maar met stip op één de geboorte van Nika en Jula natuurlijk. Een prachtige herinnering. Daarnaast heb ik hele mooie herinneringen aan mijn jeugd samen met Carlijn en Leonie. De vakanties met vriendinnen naar Valkenburg, Salou en Kos en later met Hans naar Bali en Mexico, erg mooi allemaal! Maar ook denk ik met heel veel plezier terug aan het WBO. Hier heb ik in mijn jonge jaren vele uren doorgebracht als vrijwilliger, waar ik erg van heb genoten.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Van een gezellige avond met vrienden en vriendinnen, of samen uiteten kan ik erg genieten. Maar thuis languit op de bank liggen met Flikken Maastricht op de tv, bevalt ook prima! Op het sportieve vlak vind ik het deelnemen aan een hardloopwedstrijd erg leuk. Maar in rustig tempo door het dorp wandelen is ook erg lekker. Op een zomerse dag naar het strand en eten in de achtertuin is ook een favoriet. En natuurlijk met z’n allen bij mijn ouders aan de keukentafel zitten is waardevol.

 

Wat mist ’t Zand?

Een kledingzaak zou ik best leuk vinden, maar voor de portemonnee is dat eigenlijk niet zo’n goed idee… Een Hema of Kruidvat zou ook goed zijn. En graag de pinautomaat weer terug op het plekje waar die zat.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik ben heel blij als ik ‘s nacht lekker doorslaap, maar voor een tompouce ben ik altijd in! En daarbij sta ik natuurlijk op als iemand mij nodig heeft.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Ben ik heel blij dat ik hier weer woon!

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Martine Bos-Klaver. Martine is al jaren een vriendin en met haar heb ik al veel gedaan en beleefd. Vroeger zaten we samen in het WBO-bestuur, hebben op de woensdagavonden vele Sportvrienden rondgebracht, gehandbald bij Geel-Zwart en geflyerd voor Zandstock. Aankomend weekend zal ze vele Zandtemmers voorzien van een drankje, want ze staat achter de bar in de JP. Daarom geef ik de pen aan haar….

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info