de Pen is Bij… Karin Burger

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Karin Burger-Pennings, opgegroeid aan de Schorweg in Breezand. Na het trouwen met Rob zijn wij gaan wonen aan de Nollenweg. Daar zijn onze vier kinderen Anouk, Manon, Gijs en Teun opgegroeid. Vorige maand was ik 12,5 jaar dienst in de Zandstee waar ik werk met bewoners met dementie.  Een baan waar ik naast een gezin en man met eigen bollen bedrijf veel plezier uit haal.”


Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

30 jaar. In 1992 getrouwd met Rob en vanaf die tijd woon ik in de Nollenweg. Daarvoor kwam ik er al wel veel, omdat mijn Opa en Oma er woonde.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De gemoedelijkheid van de mensen die in het dorp wonen en daarnaast het strand en bos dichtbij om te kunnen wandelen.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Toch wel ons eigen huis, waar we in de tuin onder de veranda de zon kunnen zien ondergaan.

 

Wat is je mooiste herinnering?

De geboorte van onze kinderen en de mooie reizen die we hebben gemaakt naar onder andere Australië, Vietnam, Thailand en Zuid-Afrika. 

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Samen met de kinderen zijn, werken in de tuin, fietsen door Nederland, met vrienden eten en borrelen, wandelen met vriendinnen, van het voorjaar wanneer alles weer in bloei staat…

In mijn werk kan ik genieten van een blije bewoner wanneer je een klein uitstapje naar bijvoorbeeld de supermarkt maakt, waardoor hun dag er toch weer iets anders uit ziet dan de andere dagen.

 

Wat mist ’t Zand?

Ik zou het niet weten, ben tevreden met hoe het nu is.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Overal voor als dat nodig is.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

De mooie bloeiende bollenvelden in het voorjaar en ons uitzicht op de Molen de Hoop. Daarnaast de gezelligheid van de mensen uit het dorp, waarbij men probeert er een gezellig en leefbaar dorp te houden door middel van het organiseren van allerlei leuke evenementen voor iedereen.

 

Mijn antwoord op de vraag van Arja Smit;
Je werkt nu 12,5 jaar bij woonzorggroep Samen, hoe combineer met je gezin en jullie bedrijf?

Ik werk niet zoveel uren in de Zandstee, waardoor het goed te combineren is met het gezin en een eigen bedrijf. Daarnaast haal ik positieve energie uit het werken in de Zandstee, waardoor het nooit als ‘moeten’ voelt.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Naar Martin Verschoor, omdat ik veel bewondering heb voor hem hoe hij samen met Manoeska omgaat met hun thuissituatie.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Van welk seizoen geniet jij het meest en waarom?