De Pen is bij… Kees de Wit

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze week bij… Kees de Wit (50), geboren in de Stolpen en zoon van Jan en Annie de Wit.

 

Kees: “Ik heb twee broers: Willem en Alex en één zus: Erna. In 1995 ben ik getrouwd met Loes van Etten uit Schagen. In 1997 kregen wij een dochter Sanne en in 1999 een zoon Job. Sinds 1993 ben ik werkzaam op Camping de Nollen in Callantsoog als beheerder. In 2001 draag ik de eindverantwoordelijkheid voor de exploitatie van deze camping en van Duincamping de Lepelaar in Sint Maartenszee. Werken in een recreatiebedrijf is een prachtig beroep. Binnen de eigen organisatie heb je veel afdelingen: supermarkt, horeca, recreatie, receptie, reiniging, groen en techniek met ieder zijn eigen dynamiek. De plannen voor de toekomst is de ontwikkeling aan de overzijde van de ingang. Aan dit stuk grond hopen wij recreatieve bestemming te krijgen. Een heel interessant proces, waarbij je met veel partijen te maken hebt voordat er überhaupt iets staat. Daarnaast houd ik nauw contact met de landelijke brancheorganisatie Recron: Wat zijn de ontwikkelingen binnen de sector. Sinds 2003 ben ik voorzitter van de PV-Zijpe, een vereniging van alle toeristische accommodatie verschaffers in onze gemeente. Een spreekbuis voor de gemeente en de Regio VVV. Daarnaast ben ik voorzitter van de SIZ: een samenwerkingsverband met alle landdelers: het gebied op een andere manier op de kaart te zetten. (Bloeiend Zijpe is vanuit de SIZ ontstaan). Met zes camping collega’s uit Zijpe doen wij gezamenlijke internet gebiedspromotie. Dit samenwerkingsverband heet: strandcampings.nl. Hierin mag ik ook optreden als technisch voorzitter.”
Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
In mijn hart al in 1959, ik ben er gedoopt en op de St. Jozefschool heb ik mijn jongensjaren doorgebracht. Later heb ik een groot aantal jaren in het verenigingsleven van tafeltennisvereniging DOKO meegedraaid, zowel als lid, en later als penningmeester. Daarnaast heb ik nog twaalf jaar de penningen van de kerk beheerd. In februari 2009 zijn wij verhuisd van Callantsoog naar ons stulpje aan de Kanaalkade 63, met gezellige buurtjes.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
De gemoedelijkheid en gezelligheid. Er leeft een enorme saamhorigheid voor een leefbare Zandtemer leefgemeenschap. Met z’n allen maak je een dorp sterk.
Wat is jouw mooiste plekje in ’t Zand?
Bij ons in de tuin met tot laat in de middag de zon.

Wat is je mooiste herinnering?
Mijn trouwerij in 1995 en de geboorte van onze beide kinderen.

Waar kan je o.a. van genieten?
Een goede film met een goed en spannend verhaal. Daarnaast geniet ik van de Engelse filmacteur Martin Shaw. Hij speelde voorheen Judge John Deed en nu Gently op woensdagavond. Politiek heeft ook mijn grote interesse. Ik kijk vaak naar Den Haag Vandaag en andere politieke praatprogramma’s. Lokaal ben ik actief binnen het CDA-Zijpe. Ik ondersteun het bestuur en de fractie om een mening te geven over zaken die in Zijpe spelen. Vanuit mijn recreatieve achtergrond en mijn bestuurlijke ervaring kan ik de fractieleden mijn visie geven over onderwerpen die spelen in politiek Zijpe. Wij hebben een heel goede club mensen die voor het partijbelang in plaats van het individuele belang gaan. En dat spreekt mij zeer aan. Lokale politiek is heel interessant: Je bent actief bezig met de ontwikkeling van je eigen gebied waarin je woont, werkt en recreëert.

Wat mist ’t Zand?
De aandacht die het als groeikern krijgt vanuit de gemeente Zijpe. Men heeft ambities, maar voert die veel te traag uit. Dit gaat uiteindelijk ten koste van de leefgemeenschap op termijn.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Spekpannenkoeken met stroop en dan het liefst zelf gebakken.

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Hoop ik hier mijn steentje aan de lokale gemeenschap bij te dragen om zo een gezellig en leefbaar dorp te laten voortbestaan voor nu en in de toekomst.

De pen gaat naar Zandtemer, want ….
Nora Muller van Wel. Nora ken ik al heel lang als echtgenoot van Ton, die ik weer vanuit de tafeltennis heb leren kennen. Nora heeft de afgelopen vier jaar voor de sanitaire gebouwen op de Nollen de kleurstelling bepaald. Dagelijks krijgen wij nog de complimenten van onze gasten over de uitstraling.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info