De Pen is bij… Kitty Duursma-Rietmeijer

In deze rubriek leveren we de pen om de twee weken af bij een Zandtemer.

 

Deze keer is de pen bij… Kitty Duursma-Rietmeijer. “Ik ben 55 geleden geboren in Den Helder. Ik ben opgegroeid in Breezand, waar mijn ouders een bollenbedrijf hadden. Op veertienjarige leeftijd ben ik verhuisd naar ’t Rijpje, bij Tuitjenhorn. Daar hebben mijn ouders een bloemenkwekerij gehad met als hoofdteelt fresia’s. Een bloem die ik nog regelmatig in huis heb. Ik werk bij de gemeente Schagen op het bureau belastingen. Mijn hoofdtaak is daar het beoordelen van kwijtscheldingsverzoeken. Hier leerde ik ook Jan kennen. We hebben inmiddels twee volwassen dochters, Lisanne en Tamara.

 

Vragen en antwoorden

 

Hoe lang ben je al Zandtemer?

In oktober 1989 zijn Jan en ik aan de Leliestraat komen wonen. Bijna 25 jaar dus.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De rust en het wij-gevoel.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Er zijn veel mooie plekjes, maar voor mij is ons plekje aan de Leliestraat uiteraard de mooiste plek.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Dat is natuurlijk de geboorte van onze dochters.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Samen met Jan (en soms de meiden) lekker fietsen in de buurt, een dagje naar Friesland. Een dagje naar Lisanne op Texel en dan het geluk hebben dat ik mee mag om een zeehond van het strand te halen. Shoppen met Tamara terwijl we niet echt iets nodig hebben.

 

Wat mist ’t Zand?

Dat zou ik niet kunnen zeggen.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Het liefst nergens voor. Maar als iemand me nodig heeft, mag dat altijd.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…?

Hoop ik dat ik hier nog heel lang mag wonen.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Anja Kneppers-De Jong, omdat ze een geweldig mens is die voor iedereen klaar staat.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info