De Pen is bij… Klaas van Diepen

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze week Bij… Klaas van Diepen (60) woonachtig aan de Kanaalkade 40.

 

“Ik ben al ruim 34 jaar gelukkig getrouwd met Elma Zomerdijk. Onze dochter Esther woont met Janco Keuris in ’t Zand en Dave onze zoon woont samen met Britte de Boer in Schagen. Ik ben ruim 39 jaar werkzaam bij de Rabobank, thans als accountmanager bij Rabobank Schagen Wieringerland. Mijn hobby’s bestaan, naast het deelnemen in het bestuur van de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten ’t Zand e.o. en Stichting De Zijper Molens en Stichting Behoud Korenmolen van Zeeman, uit biljarten en met goed weer er op uit met de racefiets. Daarnaast mag ik graag in de tuin werken en is klussen mij niet vreemd.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Al ruim 59 jaar! In ben geboren in de Bosweg nr. 17 in ’t Zand (waar nu neef Dick Azn. woont) even als mijn andere drie broers en vier zussen. Na de Bosweg heb ik nog enkele jaren thuis gewoond aan de Keinsmerweg 76. In 1975 zijn wij getrouwd en gaan wonen in de Mauritsstraat 4 in ’t Zand. In 1989 hebben wij de woning van wijlen Cor Pronk aan de Kanaalkade 40 aangekocht en vervangen door ons huidige stulpje.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
De gemoedelijke sfeer! De kleinschalige woongemeenschap en het feit dat men zich nog wil inzetten voor deze gemeenschap, door deel te nemen aan acties. Het resultaat van de recent gehouden materialenveiling van de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten is daar een goed voorbeeld van.

Wat is jouw mooiste plekje in ’t Zand?
Dat is zonder meer ons stekje aan de Kanaalkade 40, waar ik mij lekker kan uitleven in de tuin om daarna onder het genot van een biertje in de serre verder te genieten.

Wat is je mooiste herinnering?
Dat zijn er velen! Het is een cliché, maar de geboorte van onze kinderen is nog steeds iets geweldigs.

Waar kan je o.a. van genieten?
Ons wekelijks biljarten op zaterdagmiddag met mijn broers en onze 97-jarige vader. Daar kan ik echt van genieten en zou ik niet graag willen missen.

Wat mist ’t Zand?
Even nadenken! Een korenmolen met daarnaast een museum met een ruimte voor vrijwilligers die ieder op zijn eigen wijze een bijdrage kan leveren aan de totale gemeenschap en in het bijzonder aan die van ’t Zand. Daarnaast missen wij een voetbalteam die boven in de competitie staat! En verders moeten er wensen blijven om actief te blijven.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Elma weet daar alles van ………. en dat is onder meer een zoute haring met uitjes! En daarna oogjes dicht en snavel toe!

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Dan merk ik dat ik mij hier thuis voel en dat ik hier oud wil worden!

De pen gaat naar Zandtemer, want ….
Naar Kees de Wit Jzn.! Kees is geboren in de Stolpen, gaan wonen en werken in Callantsoog en uiteindelijk sinds enkele maanden Zandtemer geworden en nauw verbonden met de Zandtemer gemeenschap.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info