De Pen is bij… Lia Langedijk

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Lia Langedijk.

 

“Ik ben geboren en getogen in Purmerend. Tijdens mijn opleiding voor onderwijzeres, woonde ik in Bergen. Toen ik met Cees Langedijk trouwde, kwamen we in ’t Zand wonen. We hebben drie jongens, waar ik heel trots op en heel blij mee ben. Ik ben vanaf 1971 werkzaam in het onderwijs, begonnen op de Klimopschool in Schagen, daarna gewerkt op de St. Josefschool in ’t Zand en vervolgens op de Zandhope in ’t Zand. Daar werk ik als intern begelider en als groepsleerkracht van groep 7 en 8. Per 1 augustus 2010 ga ik met dit werk stoppen. Ik ga stoppen, omdat Cees met pensioen is gegaan en we samen nog van alles willen ondernemen. Ik zal mijn werk zeker missen, maar er zal ook weer iets anders voor in de plaats komen.”
Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Ik ben nu 39 jaar Zandtemer. Toen we trouwden, mochten we van de gemeente Zijpe kiezen uit drie huizen! Een in Petten, een in Burgerbrug en een in ’ t Zand. We kozen voor ’t Zand.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
Toen we hier kwamen wonen, belde ik mijn moeder met de mededeling dat je ‘ hier niet eens kon winkelen’ . Dat was ik natuurlijk helemaal niet gewend. Cees en ik zeiden tegen elkaar dat we hier een jaar zouden blijven en ondertussen naar een andere lokatie zouden uit kijken. Daar kwamen we echter al snel op terug. We werden goed opgenomen en dat voelde als een warme deken.
Wat is jouw mooiste plekje in ’t Zand?
Ik woon op het mooiste plekje.

Wat is je mooiste herinnering?
Ik heb heel veel mooie herinneringen. Welke de mooiste is…., ik kan geen keuze maken.

Waar kan je o.a. van genieten?
Ik kan genieten van mijn kinderen, zoals zij bezig zijn met hun bestaan, zoals zij met elkaar en de wereld om hen heen omgaan. Heerlijk! Ik kan genieten van mijn werk op school. De kinderen waaraan ik les geef, zijn vaak al in staat om een discussie aan te gaan, maar hebben toch ook nog heel veel steun en structuur nodig. Als de kinderen het dan naar hun zin hebben, ja dat geeft mij dan weer een kick.

Wat mist ’t Zand?
Ik mis niet echt wat in ons dorp, hoewel als ik het voor het zeggen had….dan zouden een goed openbaar vervoer en een groter winkelbestand wel op mijn lijstje staan.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Als mijn kinderen me nodig hebben, mogen ze me altijd wakker maken en voor de rest laat je me maar lekker slapen.

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Dan denk ik aan al die fijne dingen die we hier hebben meegemaakt. Ik was gek op de voorstellingen van de cabaretgroep uit de jaren tachtig. De zeskampen vond ik altijd geweldig.

De pen gaat naar Zandtemer, want ….
Marjo Vlaar. Ik kies Marjo, omdat ik haar een fijn, eerlijk en integer mens vind. Marjo houdt zich bezig met fotografie. Op haar site kun je prachtige opnames zien. Kijk maar eens…

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info