De Pen is Bij… Linda Klanker

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Linda Klanker.

“Ik ben Linda Klanker, geboren 22 januari 1986 in Sint-Pancras. Daar heb ik tot mijn 23ste gewoond samen met mijn ouders en zusje Yvonne. Ook een heel mooi dorp en lekker centraal. Wat niemand ooit verwacht had is dat ik daar weg zou gaan. Maar wat moet je als je de man van je leven tegenkomt;). Het was even wennen, maar na een half jaar had ik mijn draai in ’t Zand wel gevonden. Kees is hier geboren, we hebben een nieuw huis gekocht en in april verwachten wij ons tweede wondertje. Ik werk drie dagen in de week bij Reaal Verzekeringen in Alkmaar. En ben vaak te vinden hier op de tennisbaan.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Inmiddels woon ik al zes jaar met veel plezier in ’t Zand. Toen ik bij Maus introk, aan de C. de Leeuwstraat, was het nog een echt mannenhuis. We hebben in de loop van de jaren het één en ander opgeknapt aan het huis en het is hier dan ook heerlijk wonen. Aan het kanaal wilde ik altijd wel graag wonen. We hadden het er nog niet over gehad of Oude Rijksweg 98 stond te koop. We zijn er meteen achteraan gegaan en twee weken later hadden we het gekocht. We zagen meteen voor ons wat we hier van willen maken. We gaan dan ook een grote verbouwing tegemoet, maar we hebben er zin in. Maus heeft al veel huizen verbouwd en opgeknapt. Nu kan hij zijn eigen ‘droomhuis’ gaan maken.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De rust, de tennisbaan en de ondernemers. En de heerlijke rondjes die ik hier loop met Kees met de kinderwagen of inmiddels lekker op de fiets.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Wat ik zo mooi vind zijn de bomen langs de Oude Rijksweg. Vooral als de zon daar dan mooi op schijnt. Ik vind dat zo’n mooi gezicht. Ben dan ook heel blij dat wij daar straks wonen en kunnen genieten aan het water.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Gelukkig heb ik heel veel mooie herinneringen. Als ik terugdenk aan vroeger, onze vakanties naar Duinrell, de gezelligheid thuis, later de stapavonden en weekenden met vriendinnen, de ontmoeting met Maus, natuurlijk de geboorte van Kees en nog niet zo lang de ontdekking dat ik weer zwanger ben!

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Lekker eten, wijntjes drinken, spontane avondjes, van Kees die aan het genieten is en een mooie tenniswedstrijd.

 

Wat mist ’t Zand?

Een groenteboer!

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik vind het niet erg om ’s nachts wakker gemaakt te worden. De eerste keer dat ik in ’t Zand sliep werden we wakker gemaakt door Stengel en Willem. Die stonden met kip van de FEBO voor de deur.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan de vlotbrug en het tennistoernooi, Zandstock, de Jonge Prins, vrienden, schoonfamilie en lekker thuis.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

De pen gaat naar Zandtemer Jack Ruijgrok, omdat hij de vader van een vriendin is, een man met uitgesproken mening en daarnaast een aardige vent.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info