De Pen is bij… Lizzy Dekker

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Lizzy Dekker.

 

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Mijn leven lang, dus bijna 20 jaar.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Dat iedereen elkaar kent, en als je iemand niet kent diegene nog steeds gedag zegt. Ik kom graag in Amsterdam en het zou daar gek zijn als ik iedereen zou begroeten die ik tegenkom. Omdat iedereen elkaar kent sta je ook meer voor elkaar klaar. Heb je iets nodig, dan weet je altijd wel iemand in het dorp die je daarbij kan helpen en het is dan niet moeilijk om diegene aan te spreken.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Het terrein waar Zandstock op gevierd wordt, uiteraard wanneer dit dus aan de gang is.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Ik denk graag terug aan mijn basisschooltijd en waar ik toen mee bezig was. Ik danste, playbackte en zong altijd op zolder en draaide de ‘Grease’ plaat van mijn moeder grijs. De film keek ik ook dagelijks. Daarnaast heb ik dagboeken vol met verhalen op wie ik dan weer verliefd was en over ruzies met vriendinnen etc. Het was net een soap.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Het meest geniet ik van optreden. Ik zing vrijwel mijn hele leven (o.a. bij het koor ‘Promise’ ) en doe sinds 2 jaar ook aan theater. Ik vermaak graag mensen en met theater is het heerlijk om even iemand anders te zijn. Ik kijk en luister ook graag naar anderen. Ik bezoek graag een concert of theaterstuk en ik ben een enorme filmliefhebber. Mijn favoriete artiest, wat algemeen bekend is vanwege een of ander RTL-programma, is Douwe Bob. Deze optredens bezoek ik dan ook graag.

Daarnaast ben ik mijn leven lang al geïnteresseerd in honden. Des te pijnlijker is het dat ik er van mijn ouders nooit één mocht… Ik wil na mijn huidige opleiding een opleiding doen tot Hondengedragstherapeut. Ik wil dus eigenlijk de nieuwe Dog Whisperer/Martin Gaus worden.

 

Wat mist ’t Zand?

Beter openbaar vervoer! Een bus die wat vaker heen en terug naar Schagen gaat zou heel veel verschil maken voor mij en ik denk ook voor veel anderen.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Als Douwe Bob voor de deur staat dan doe ik wel open.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan thuis, lekker met familie en kat op de bank (want die heb ik dan weer wel).

 

De pen gaat naar Zandtemer…

Romy van der Hulst.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info