De Pen is bij… Loek Visser

In deze rubriek leveren we op de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Loek Visser. 

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben geboren op 1 januari 1936 aan de Stolpen. Hier heb ik veertien jaar gewoond en een prachtige jeugd gehad. Voetballen bij de familie de Wit op het erf, hoekie-ruil op het bruggetje bij Tromp en verstoppertje spelen in de gehele buurt. In 1950 zijn we met het hele gezin Visser verhuisd naar de Kanaalkade 3. Hier woon ik nog steeds met mijn vrouw Riet, daar zijn onze kinderen geboren en genieten we nog dagelijks van het prachtige Noordhollands kanaal. De familie Pater heeft bijna 55 jaar naast ons gewoond. Ik heb jaren gevoetbald bij Geel-Zwart en ben nog steeds supporter bij de handbal en de voetbal. Tegenwoordig doe ik aan biljarten, tennissen en zing ik in Cantica Nova.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Ik vind het een heel gezellig dorp. Een dorp waarbij men met elkaar meeleeft en elkaar steunt als het nodig is. Er zijn veel vrijwilligers die zich voor allerlei zaken in ’t Zand inzetten. En… de Zandtemmer kermis is de mooiste van heel Noord-Holland.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat is aan de Kanaalkade 3. Vooral zomers zien we de mooiste jachten en bootjes voorbij komen. Er is dan altijd wat te zien.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Mijn trouwdag en die van mijn kinderen. Dat zijn toch ook de mooiste dagen die je als ouder mag meemaken. Ook de geboortes van de kleinkinderen zijn heel speciaal. Wat ook een mooie herinnering blijft is de vakantie met Jaap en Alie de Wit naar Wim in Canada waarbij we door de Rocky Mountains zijn getrokken. Dat is zo’n mooie en indrukwekkende omgeving. Een prachtige natuur. We zagen het ijs van Lake Louise en toen we na een dikke week terugkeerden was het veranderd in een prachtig meer.

 

Waar kun je van genieten?

Van het kijken naar de kleinkinderen bij de handbal, voetbal en jui jitsu. Ook het kijken naar sport op de televisie zoals schaatsen en paardensport doe ik graag. Ik kan ook genieten van het luisteren naar opera en operette.

 

Wat mist ’t Zand?

Een goede openbaar vervoerverbinding. Dat zou voor veel mensen en scholieren toch heel prettig zijn.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Alleen voor noodgevallen kun je kun je me wakker maken. Laat me anders maar lekker liggen.

 

Als ik aan ’t Zand denk, denk ik aan… 

Een  dorp waarbij de meeste mensen elkaar groeten en elkaar helpen als het nodig is. Een mooi dorpje langs het Noord-Hollands kanaal.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Pieter van de Weij, omdat Pieter al vanaf zijn achttiende jaar als scheidsrechter op de Zandtemer voetbalvelden te vinden is! Ook is hij lid van de dartvereniging in de Mulitreffer. Wat ik  bovendien uit betrouwbare bron heb vernomen is dat hij erg lekker vis kan roken!

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info