De Pen is bij… Maaike Brouwer

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Maaike Brouwer.

 

“Ik ben 36 jaar, dochter van Alie en Gerrit, zusje van Robin en Bianca (de Wit-Brouwer) en trotse tante van Ellen, Sabine en Jip. Ik ben al 2,5 jaar gelukkig met Leon (Stengel) Dignum. Leon en ik kochten allebei een nieuwbouwhuis aan de St. Jozefstraat/Willem ’t Hartstraat in 2012. Het enige wat tussen onze huizen in zat was een steeg, de welbekende ’treksteeg’. Na ongeveer een half jaar geprobeerd te hebben mij te versieren heeft Leon uiteindelijk mijn hart weten te veroveren met zijn charmante dansmoves op Nieuwjaarsdag in Schagen (Dignum style??? ;-)). Al snel daarna werd Leon zijn huis verkocht en zijn we in mijn huis gaan samenwonen. Ik werk sinds 2008 bij het ECN in Petten. Daar ondersteun ik projectleiders bij het opstellen van offertes, indienen van aanbestedingen en bij contractonderhandelingen. Zowel op financieel vlak, als administratief. In mijn vrije tijd geef ik Jazz- en Streetdance les voor Gymlust ‘t Zand. Dit doe ik al bijna 20 jaar met heel veel plezier, samen met Jolanda Ides-Homan! Daarnaast ben ik graag op de tennisbaan om een balletje te slaan en om mij in te zitten als vrijwilliger in de Vlotbrugtoernooi-commissie.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben opgegroeid aan de Kanaalkade. In 1998 ben ik voor een jaar vertrokken om als au-pair te gaan werken in Los Angeles, California en heb ik van 2002 tot 2012 in Julianadorp gewoond.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

’t Zand is een gezellig en gemoedelijk dorp. Het ons-kent-ons gevoel vind ik toch wel heel fijn. In de tien jaar dat ik in Julianadorp woonde heb ik dat totaal niet gevoeld. Dat vond ik wel eens jammer. Ik had wel veel vrienden daar en een groot deel van mijn moeders familie woont daar, maar het is er toch anders. Dat ik in 2012 weer in ’t Zand kwam wonen moest ik ook wel weer even wennen aan alle ‘belangstelling’ (om het zo maar te noemen), maar het voelde absoluut als thuiskomen. Vroeger riep ik altijd; “ik zal nooit in ’t Zand gaan wonen”, “ ik wil naar de grote stad”. Nu zou ik niets liever willen dan hier blijven wonen!! Haha.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

De Kanaalkade. Ik heb daar heel wat jaren gewoond. Eerst bij de Vlotbrug, op nr. 29, naast wat nu de nieuwe kinderopvang is en voorheen de winkel van de Fam. de Wit, waar ik vroeger veel over de vloer kwam. Altijd reuring bij de Vlotbrug. Of een verkeersruzie op de brug. Of heel vroeger een vrachtwagen of trekker die iets te zwaar beladen over de brug wilde en het ponton daardoor kantelde, of de kermisgangers die over en weer gingen van kroeg naar kroeg toen café De Boelevaar nog bestond. Mijn broer woont er nu nog. Hij heeft het huis van mijn ouders in ’98 gekocht. Mijn ouders en ik zijn toen verhuisd naar Kanaalkade nr. 61. Daar woonde mijn oma eerst in een heel klein schattig huisje, met veel grond. Het huisje is op een paar muren na plat gegooid en mijn vader heeft op datzelfde plekje een nieuw huis gebouwd. Een prachtige stek. Weer heel anders dan op nr. 29. Rustiger en met een prachtig uitzicht vanuit de achtertuin op de weilanden. Ik zou er graag zelf willen wonen als mijn ouders terzijnertijd kleiner willen gaan wonen. Mooi als het huis binnen de familie kan blijven. Maar goed, daarvoor moet ik eerst paps nog maar even lief aankijken. Haha.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Mijn jaar als au-pair in Amerika. Ik was nog maar 19, mocht er eigenlijk maar voor drie maanden verblijven en mocht niet drinken onder de 21. Wat!!!?? Als Zandtemer!!!??? Je begrijpt natuurlijk wel dat ik heel snel een (vals) ID had geregeld om wel gezellig een biertje te kunnen drinken. Haha. Ik heb dat jaar zoveel gezien, geleerd en beleefd. Ik woonde in een fantastisch gezin (de moeder van het gezin komt ook uit ’t Zand (Eda van Dijk), in een fantastische omgeving. Ik ben blij dat ik dat heb mogen meemaken. In september ga ik samen met Leon heen om iedereen weer eens op te zoeken en om een deel langs de westkust te reizen. Verder heb ik ook goede herinneringen aan het met paps mee mogen in de vrachtwagen door Europa. Schitterend vond ik dat. Ik ben hierdoor ook op zoveel plekken geweest. Het liefst ging ik iedere schoolvakantie mee. De diverse optredens van de Jazz-en Streetdance groepen in de Multitreffer. Ik ben altijd maar weer apetrots als we het toch weer voor elkaar krijgen om een top show neer te zetten.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Er zijn zoveel dingen om van te genieten. Je moet overal en altijd genieten! Maar als we er een paar ‘hoogtepuntjes’ uit mogen halen; Lekker winkelen met moeders, een bakkie met m’n vriendinnen, lazy sundays, avondje (spontaan) ergens thuis borrelen met vrienden en vriendinnen of familie, lekker uit eten, het plezier van de kinderen op dansles of tijdens een optreden, mijn vrije vrijdag, op vakantie luieren op het strand en dan aan het einde van de dag samen met Leon een paar biertjes drinken totdat de zon ondergaat.

 

Wat mist ’t Zand?

Een drogist, als Kruidvat bijvoorbeeld, zou ik wel handig vinden. Verder heeft ’t Zand wat mij betreft alles!

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Als iemand in nood is!

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan...

Denk ik aan de Zandtemer Kermis, Zandstock, biertje doen in café de Jonge Prins, dansles geven in de Multitreffer, tennissen bij T.V. ’t Zand, het Noordhollands Kanaal, gezelligheid, mijn jeugd,  en dat ik me hier thuis voel en gelukkig ben!

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Wilco van der Hulst! Wilco is een gezellig en hardwerkend persoon met zijn eigen bloembollenbedrijf, die hij in korte tijd aardig heeft weten uit te breiden. Tevens zijn Wilco en zijn vriendin Nienke vrienden van ons en hebben we geregeld gezellige avondjes en feestjes met elkaar!

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info