De Pen is Bij… Maaike Vonderbank

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Maaike Vonderbank

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben geboren aan de Stolpen en ik verhuisde op mijn 4 e naar de Bosweg ’t Zand. Vanaf 2002 ben ik veel op reis geweest. Ik volgde high school in het buitenland en woonde onder andere voor opleidingen in België en Amsterdam. Sinds januari 2012 woon ik weer in ’t Zand en dit doe ik met veel plezier samen met mijn man en zoon.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Alles wat hoogst noodzakelijk is, is aanwezig in het dorp. Dat is heel prettig. Er is veel betrokkenheid, en op sociaal vlak van alles te beleven.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Die heb ik eigenlijk niet echt.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Ontelbaar, de mooiste dingen ontstaan in eenvoud. Als je alle positieve en mooi herinneringen in het leven volop omarmt en enthousiast in het leven staat dan kan je vaak gemakkelijker omgaan met de enkele negatieve dingen.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Mijn familie is mij heel erg dierbaar. We spreken elkaar allemaal wel dagelijks. Mijn bedrijf. Heerlijk eten, lekker koken, mijn zoon en man. Een leuke vakantie. Ik ga bijna elke week wel een keer naar het strand, om te wandelen of op de fiets.

 

Wat mist ’t Zand?

Niks.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Als er nood aan de man is, anders slaap ik liever verder.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Dat is een fijn en gemoedelijk dorpje vlakbij de kust. Gelukkig ligt Schagen niet ver bij ons vandaan.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Marry Wit.

Marry en Jaap zijn erg vriendelijke mensen die ik het afgelopen jaar heb leren kennen omdat ik de architectuur voor het hele interieur heb mogen realiseren. We hebben een prettige samenwerking achter de rug en vanaf volgende week betrekken ze hun nieuwe woning aan de Keinsmerweg. Ik hoop dat ze er heel veel woon plezier samen gaan beleven en nog vele mooie momenten mogen mee maken.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info