De Pen is bij… Marcel Noppen

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. Deze week is de pen bij… Marcel Noppen.

 

“Ik woon in de Irenestraat in ’t Zand, in het huis waar ik geboren ben. Toevallig ben ik deze maand 25 jaar getrouwd met Marion. We hebben twee dochters Lynn en Britt en een zoon Ken. Ik ben bemiddelaar in bloembollen voor het 26ste jaar bij Hobaho in Lisse. Mijn hobby’s zijn (zaal)voetbal en ik ben sinds 2009 voorzitter van de plaatselijk sv Geel-Zwart 30, de grootste veldvoetbalclub van ’t Zand. Al dit bovenstaande bij elkaar opgeteld zorgt ervoor dat ik de week aardig door kom.”
Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Vanaf mijn geboorte dus, heb 6,5 jaar aan de Boermansweg gewoond en krap drie jaar geleden weer terug naar ’t Zand.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
Niet lullen maar poetsen, er wordt door menigeen iets gedaan op vrijwilligersgebied. De mensen zijn vrij direct en er heerst een apart soort humor waar ik wel van houd. Ook de nabijheid van het strand is een groot voordeel van ons dorp.

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
De Leeuwenkuil, daar kom ik ook met regelmaat. Maar even serieus, het duurt te lang dat een goed antwoord mij te binnen schiet, dus ik denk dat er op dit punt nog veel te verbeteren valt. Oké de vlotbrug is een pracht object, de kerk en het hertenkamp zijn ook mooi, maar we proppen te veel in kleine ruimtes. Zie de nieuwbouwen van de afgelopen 25 jaar. We blinken inderdaad niet uit in mooie plekjes. Schiet me net iets te binnen; de bar in het voorcafe op de tweede maandag in oktober.

Wat is je mooiste herinnering?
Natuurlijk de fabricage en geboortes van mijn drie bloedjes, dat staat vast. Goeie tweede is de dag dat ik van school mocht en als derde de dag dat ik voor de laatste keer de poort uitreed van de Johannes Post Kazerne in Havelte. Wat een drama, geldverspilling en opgeklopte hondenstront op één plek was dat.

Waar kan je o.a. van genieten?
De manier waarop zo’n (jong) bestuur van Zandstock elk jaar zo’n spektakel neerzet, daar kan ik van genieten, petje af. Met ons gezin samen skiles krijgen is ook een toppertje.

Wat mist ’t Zand?
We missen de egalementsloot , een stukje nostalgie is verdwenen. Grotere stukken groen. We missen het voor de gemeente te ambitieuze plan van de zakenclub nu al, wat ik al zei: te veel kleine projecten aan elkaar geplakt.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Kapucijners met spek, uitjes en piccalilly.

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg en dat is niet altijd goed. Het mag ook allemaal wel eens wat anders en gekker. We mogen best wel af van de kop en het maaiveld.

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Ed Jansen, een van de stuwende (stille)krachten achter het enorme en terechte succes van de Dodenrit van Drs P tijdens de laatst gehouden Bonte Avond, ook een goed avondje overigens.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info