De Pen is bij… Marco Dekker

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Marco Dekker.

 

“Ik ben 36 jaren jong en in het dagelijks leven werkzaam bij Transportbedrijf Simon Loos, waar ik nog steeds met veel plezier naar toe rijd. Mijn vrije tijd vul ik verder met darten bij de Multikillers. Ook ben ik maandelijks op de klaverjasdrives van Geel Zwart te vinden. Om mijn spelpeil hiervoor hoog te houden, kaarten we ook wekelijks nog met een groep vrienden. Verder wordt er nog met regelmaat gezaalvoetbald. Mocht ik dan nog tijd over hebben, dan mag ik graag wandelen. Zo heb ik inmiddels al tien keer de Strand6daagse van Hoek van Holland naar Den Helder mogen lopen en heb ik zelfs de Afsluitdijk al eens te voet gedaan.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben een geboren en getogen Zandtemer. Mijn jeugd heb ik doorgebracht aan de Oude Rijksweg. Hier wonen mijn ouders nog steeds. Uiteindelijk werd het dan toch tijd om eens op eigen benen te staan en ben ik verhuisd naar een huurwoning aan de C. de Leeuwstraat. Inmiddels woon ik alweer een paar jaar in de Pater de Witstraat.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De heerlijke dorpse mentaliteit. Iedereen kent elkaar en groet elkaar ook op straat. Als ik een rondje loop door het dorp, ben ik ook altijd minstens een half uur langer bezig dan gepland. Er wordt namelijk onderweg altijd wel een praatje gemaakt. Verder staat iedereen voor elkaar klaar in dit dorp.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Toch nog steeds wel mijn ouderlijk huis aan de Oude Rijksweg. Nog steeds krijg ik een gevoel van thuiskomen als ik bij mijn ouders op bezoek ga. Een heerlijke plek met uitzicht op het Noordhollands kanaal. Ook loop ik graag een rondje om het dorp via het schelpenpad. Een mooie wandelroute die ik vaak gebruik om even tot mezelf te komen.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Er zijn diverse mooie herinneringen en ik vind het best moeilijk om daar een ‘mooiste’ uit te halen. De finish van mijn eerste 6daagse komt wel naar boven. Ik kwam bijna kruipend over de finish en riep meteen na afloop: ‘Nooit meer!’ Maar dat voldane gevoel dat ik toen kreeg was onbeschrijfelijk. Tegenwoordig loop ik de tocht jaarlijks en kan ik deze bijna niet meer missen.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

De eerste deun van de Zandtemer kermis. Samen met Sander Mulder al om 8 uur voor de deur van de Jonge Prins gaan staan en dan wachten tot de deur eindelijk open gaat. Verder het jaarlijkse Minitoernooi wat ik al bijna 20 jaar samen met Gerard Hobma organiseer. We hebben het evenement, ooit gestart door Piet Zomerdijk en Jan Arie Strooper uitgebouwd van 35-40 teams naar bijna 80 teams. Op het hoogtepunt van de dag loopt er dan 1000 man over het Geel Zwart complex. Dat geeft elk jaar weer een kick! Tenslotte natuurlijk de bijna wekelijkse zondagen in de Snackbar. ‘Mooi zitten en dom voetbal kijken.’

 

Wat mist ’t Zand?

Het is al vaker opgenoemd, maar het deels ontbreken van een pinautomaat. Natuurlijk zijn we erg geholpen met het apparaat wat in de supermarkt staat, maar als deze dicht is, grijp je snel mis. Verder mis ik zelf het bruggetje langs de Keinsmerweg, wat ik bijna dagelijks overstak naar de sporthal. Het is toch weer een paar meter omlopen tegenwoordig. Met name op de terugweg valt dat elke keer weer tegen op de een of andere manier.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Als je me al wakker krijgt, ik ben nogal een vaste slaper, dan ben ik wel voor veel dingen te porren. Sowieso kunnen ze me altijd storen bij tijden van nood. Verder ben ik voor gezelligheid altijd in.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan een schitterend dorp met een mooie ligging aan het Noordhollands Kanaal en unieke bewoners.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Sjors Bakker. Hij heeft bij zvv Sparta’67 het secretaris stokje van me overgenomen en daar zit hij nog steeds in het bestuur. Verder timmert hij behoorlijk aan de weg als dj. Ben wel benieuwd naar zijn kijk op dit mooie dorp.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info