De Pen is Bij… Marian Noppen

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Marian Noppen.

“Marian Noppen. Moeder van Fleur en Bo en Granny van Viggo, Brent, Mex en rarara wat zal de vierde zijn. In het dagelijks leven haarstylist met een kapsalon aan huis.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben al 58 jaar Zandtemer. Ben in een salonwagen achter de boerderij van mijn opa aan de Grote Sloot in Oudesluis geboren. Het zal te zien zijn dat ik nog steeds beetje gypsy ben. Na drie maanden ben ik met mijn vader Janus en moeder Ans verhuisd naar de Irenestraat 9 waar ik samen met Rona, Jos, Marcel en Sandra ben opgegroeid. Prachtige tijden beleefd met ouwe Jack Ruygrok (toen nog zonder hartfalen), grote vriend Marius Troost en de meiden Veul. Op de zondagochtend gaf mijn moeder dansles bij ons thuis. Oergezellige tijd.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Heerlijk de rust, en dat er in zo’n klein dorp een hoop wordt georganiseerd. Super kermis waar ik vier dagen te vinden was. Maandag de kortebaan was prachtig. Zandstock, een jaarlijks terugkerend evenement.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Mijn thuis!

 

Wat is je mooiste herinnering?

De geboorte van de kinderen. En mijn kroonprinsen. Heb prachtige tijden beleefd bij Cees Stipriaan Kapsalon in Schagen en bij broer Jos in Alkmaar. Waren topjaren. Veel geleerd. Stiekem op de fiets naar ’t Geveltje in Schagen toen we veertien jaar oud waren met Vera de Wit en Willemien Veul.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Heb je even!! Zet mij maar voor het fornuis, ben dol op koken, gezellig met vrienden tafelen en lekkere wijnen. Ik hou er van, heerlijk. En tuinieren, ben gek op veel bloemen in de tuin. Kan ik me goed in ontspannen na drukke dagen. marian-noppen

 

Wat mist ’t Zand?

We kunnen ons hier toch goed in alles voorzien, en anders stap je in de auto.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Richting Schiphol.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

denk ik aan lekker thuiskomen!

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Rino Hertogh. Klein maar reuze actief mannetje en ondernemer. Ook een vriend. Grote plannen met zijn gezin aan de Schinkeldijk. Topper!

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info