De Pen is Bij…Mariska Hopman-Pijnacker

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Mariska Hopman-Pijnacker, geboren tegenover ’t Wildrijk in St. Maartensvlotburg, maar al snel verhuisd naar het (bijna) einde van de Bosweg. Een fijne jeugd gehad met twee broers en een zus. Getrouwd met Jan en samen zijn wij de trotse ouders van onze vier dochters, Silke, Eva, Merel en Fleur. Het is een gezellige, drukke boel met vier meiden in huis, die vaak vriendinnen en vrienden meenemen om mee te eten of te blijven slapen.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Bijna mijn hele leven, wel een paar jaar in Schagen gewoond en ook nog een aantal maanden in Callantsoog (wat overigens ook heerlijk wonen is) toen wij onze boerderij verbouwden.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

’t Zand is een fijn dorp, waar mensen elkaar gedag zeggen en elkaar helpen als dat nodig is. Tevens vind ik alle vrijwilligers die ervoor zorgen dat iedereen zijn sporten en hobby’s kan uitoefenen geweldig in ons dorp. Er zijn namelijk nogal wat verenigingen!

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Gelukkig kent ons dorp heel veel mooie plekjes, bijv. de sporthal, het sportpark, de vlotbrug, het schelpenpad, maar vooral mooi en fijn is het uiteraard aan het einde van de Nollenweg, waar wij heerlijk rustig wonen met een prachtig weids uitzicht.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Gelukkig zijn dat er echt heel veel veel. Uiteraard onze trouwdag en de geboorte van de kinderen.

Handballen bij Geel Zwart, vriendinnenuitjes naar Spanje, de avonden van HapStapTrap en de spooktocht in het jubileumjaar. Maar zeker ook onze vakanties met het hele gezin! Van een huisje op de hei tot een rondreis door Florida. Allemaal hele goede herinneringen!

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Dat is heel veel en past niet even in een paar zinnen, maar zal er een paar noemen.

Van de rust en ruimte als je ’s morgens vroeg gaat wandelen, hardlopen of fietsen. En dan het liefst in het voorjaar wanneer de tulpen gaan bloeien, de vogeltjes fluiten en de bomen weer groen gaan worden. Kan ook erg genieten van een handbalwedstrijd van de A-junioren die ontzettend hun best doen en dat het dan ook nog lukt allemaal.

 

Wat mist ’t Zand?

’t Zand mist in mijn ogen niet veel. Het is een heel fijn dorp om in te wonen met alle voorzieningen die het leven prettig en gezellig maken.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Voor het ophalen van onze dochters na een gezellige avond stappen.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan de St. Jozefschool, handbalvereniging Geel Zwart, de kermis in de Jonge Prins, Zandstock, gezellig nazitten met de recreanten in het Sportcafé en ga zo maar door.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Esther de Wit, zeer lieve en goede vriendin en nu nog wonende in ons dorp, maar gaat binnenkort verhuizen naar De Abbestede. Zij is in mijn ogen een “echte” Zandtemer (altijd midden in het dorp gewoond), die erg creatief, actief en gastvrij is.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info