De Pen is bij… Marjo Vlaar

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Marjo Vlaar.

 

“Ik woon met mijn man en drie zoons al een aantal jaar naar volle tevredenheid aan de Oude Rijksweg. Een heerlijk plekje. Aan het water en tegenwoordig heerlijk verkeersluw. Vroeger was dat daar wel anders. Ik werk als boekhouder bij de plaatselijke tankbouwer en in de rest van tijd ben ik werkzaam als freelance (familie)fotograaf. Heerlijk om te doen. Het kost mij veel tijd, maar ik haal daar veel voldoening uit.”
Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Al mijn hele leven woon ik in ’t Zand. Geboren en getogen. Toen ik pas uit huis ging heb ik nog enige tijd in Schagerbrug en Anna Paulowna gewoond, maar was blij toen we daarna in ’t Zand weer een stulpje voor onszelf konden vinden.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
In ’t Zand voel ik mij thuis. Als ik door het dorp fiets en mensen zeggen elkaar gedag, daar voel ik mij prettig bij. Ik moet er niet aan denken om anoniem in een stad te wonen. Dat zou voor mij niets zijn.

Wat is jouw mooiste plekje in ’t Zand?
Sinds 2001 woon ik samen met mijn man Ad en drie kinderen aan de Oude Rijksweg en dat is toch wel een supermooi plekje. Als wij in de zomer als het bloedheet is lekker onder de bomen aan de waterkant zitten, de jeugd ligt in het water en we zien de auto’s in de file over de brug naar het strand gaan; dan voel ik mij rijk.

Wat is je mooiste herinnering?
Ik heb heel veel mooie herinneringen, maar ik ben toch wel heel blij met de onbezorgde jeugd die ik hier heb genoten. Dat is wat ik mijn eigen kinderen ook graag wil geven: veiligheid en een onbezorgde jeugd.
Waar kan je o.a. van genieten?
Samenzijn met andere mensen. Gezellig een wijntje drinken of lekker een bakje koffie aan de waterkant. Toch kan ik er ook heerlijk van genieten om juist alleen er op uit te trekken met mijn fototoestel in mijn fietstas. Lekker de rustige polder in.

Wat mist ’t Zand?
Soms is het natuurlijk lastig dat het dorp niet alle voorzieningen heeft. Dat de busvoorzieningen slecht zijn als de kinderen ’s winters naar Schagen op school gaan. Maar je kunt natuurlijk niet alles hebben. Rustig wonen én alle voorzieningen bij de hand.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Als er iets met de kinderen is, dan sta ik direct naast mijn bed.

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan thuis.

De pen gaat naar Zandtemer, want ….
Carla Vermeulen. Zij runt tegenwoordig samen met haar man Age Nielsen de plaatselijke Spar. Ik heb bewondering voor haar tomeloze energie en enthousiasme.

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info