De Pen is Bij… Matthé van Diepen

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Matthé van Diepen.

“Getrouwd met Gerdie de Wilde uit Amsterdam op 15 juni 1973. We hebben drie kinderen gekregen Daniellë 42 jaar: getrouwd met Raymond van Reekum uit Den Helder. Ze hebben twee jongens Caz en Stef. Nadine 40 jaar: getrouwd met Gert Opgelder uit Kampen. Ze hebben twee dochters Noa en Sam. Mats geboren 17 december 1981. Helaas is Mats op 28 april 1990 overleden aan C.F. op achtjarige leeftijd. Ik ben geboren en opgegroeid aan de Bosweg 17, later genaamd “Opoe’s Huis”. Samen met broer Arie en Dick namen wij het bloembollenbedrijf van vader Dirk over. Later kwam daar een exportbedrijf “Mondial Lelies “ bij en weer later een Uitzendbureau wat nu “Mondial Uitzend” heet. Toen de euro zijn intrede deed op 1 januari 2002 is het geheel gesplitst in Kwekerij & Uitzend bij Arie en de Export werd door mij voortgezet samen met Daniëlle en Raymond. Dick had om gezondheidsredenen reeds ander werk gevonden.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Vanaf mijn geboorte 16 februari 1948 aan de Bosweg 17. Op dit moment woont daar neef Dick Az. Aan de Bosweg hebben we vele mooie herinneringen overgehouden, maar nu we uit de bollen zijn wonen we alweer tien jaar op een fantastische plaats aan de Oude Rijksweg 97.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Geboren en getogen, dan heb je veel zien veranderen. Een sportief dorp met ruimte voor vele sporten en een ondernemersvereniging. Veel vrijwilligers op allerlei gebied.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ja, we hebben aan de vóórkant uitzicht op het Noord-Hollandskanaal waar regelmatig scheepvaart door gaat, met ‘s zomers mooi jachten, uitkijk op het dorp met de kerktoren op de achtergrond. Aan de achterkant een mooi diepe tuin, waar vroeger de koeien van veehouder Ros liepen en tijdelijk nog als ijsbaan van ’t Zand fungeerde. Nu op de achtergrond “Molen de Hoop” van Zeeman. Voor ons het mooiste plekje van ’t Zand.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Traditiegetrouw de geboorte van onze kinderen. Daarnaast vele andere, waaronder als lagere schooljongen schaatsen op de hoek van het Noord-Hollandskanaal. De lagere school met meester Kager aan het hoofd en het jeugdhuis erachter waar vele festiviteiten en feesten zijn gehouden. De winkel van Louter. De egalement met zijn bruggen bij C.J. de Wit, de Jonge Prins en bij de kerk een ophaalbrug. De derde zondag in augustus de “sportdag” op het Geel Zwart terrein en ’s avonds een wielerronde als afsluiting die ik zeven keer mocht winnen.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Onze kleinkinderen wonen op zeventig meter en wij zien ze bijna dagelijks, dus dat is genieten. Biljarten met mijn broertjes en clubjes. Zomers een paar keer in de week fietsen en tennissen, ’s winters twee keer in de week schaatsen in Alkmaar en tennissen en biljarten. Eén keer per jaar een weekje skiën in Tirol. Niets moet alles mag en nu maar gezond blijven, hetgeen we natuurlijk niet in de hand hebben.

 

Wat mist ’t Zand?

Ik ben over heel veel dingen positief geweest zoals hierboven omschreven en wil dat zo houden. Nu staat er weer een mooi team op om ‘’t Zand 275 jaar’ te vieren. Hier en daar verjonging zal misschien goed zijn voor bepaalde mensen in ’t Zand maar je moet niet zomaar je oude schoenen weg doen.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?Snaveltje toe

Ik zou het niet weten, “Oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.”

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

“domweg gelukkig in ’t Zand”

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

De pen gaat naar de Zandtemer Sandra Schilder-Veul. Ik zit al twaalf jaar met Sandra in de wedstrijdcommissie van de tennis. Ik heb Sandra leren kennen als eerlijk, oprecht en staat altijd klaar voor iedereen, gewoon een Top Griet.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info