De Pen is bij… Mattijs Bleijendaal

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Mattijs Bleijendaal.

“Ik ben een zoon van Joop Bleijendaal en Jane Molenaar. Tevens broer van Joyce, Isabelle en Iris. Ik ben 25 jaar en sinds oktober woon ik samen met Annet en onze kat Baasie in de mooie Tureluur. In het dagelijks leven werk ik bij ASSA ABLOY Entrance Systems B.V. en zit ik op de afdeling binnenverkoop. In mijn vrije tijd ben ik veel aan het voetballen, bij Geel-Zwart ’30 en Sparta ’67. Uiteraard ben ik dan tijdens de derde helft aanwezig in de voetbalkantine of het sportcafé. Naast de voetbal ben ik een spelletjesliefhebber en doe ik veel aan klaverjassen met onze club: Harten 4. Ik wil Glenn van Duin, mijn trouwste supporter, hierbij bedanken voor de nominatie.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Mijn hele leven, geboren en getogen. Vanaf 8 april 1991.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
Met name kan ik genieten van het feit dat bijna iedereen elkaar begroet. Veel mensen hebben een band met elkaar en ik denk dan ook dat hierdoor de saamhorigheid in het dorp zo groot is. Ik heb veel vrienden in ’t Zand wonen en ben blij dat ik deze te voet kan bezoeken. Bij een bezoekje aan het café of de supermarkt kom ik vaak een hoop bekende tegen wat een fijn gevoel geeft.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Het mooiste plekje is uiteraard ons huis aan de Tureluur. Hier wonen wij met veel plezier door de rust en gezelligheid in de wijk. Daarnaast krijg ik altijd een heel warm gevoel wanneer ik bij mijn ouders thuis binnen stap.

Wat is je mooiste herinnering?
Ik denk dat mijn mooiste herinnering nog moet komen. Maar tot nu toe heb ik al heel wat mooie herinneringen gehad. Bijvoorbeeld de mooie uitjes met de vrienden op kerstavond, waar de gekste dingen gebeuren. Daarnaast de weekenden en dagjes weg met de ‘Harten 4’ die altijd legendarisch zijn en garant staan voor een fantastische herinnering.

Waar kun je o.a. van genieten?
Ik geniet van veel dingen. Dit komt omdat ik graag dingen doe die ik leuk vind. Onder andere gezamenlijk met Marijn Glas en Lex Tas ‘el Clasico’ kijken, lekker op vakantie gaan met Annet, klaverjassen met mijn vader bij Geel-Zwart, avondjes/nachtjes klaverjassen met de ‘Harten 4’, etentjes met de familie, Zandstock, kermis, gezellige bbq-avonden met de hele vriendengroep en lekker doorzakken in het sportcafé. Ook een voetbalwedstrijd winnend afsluiten of een mooie goal maken vind ik altijd wel erg fijn!

Wat mist ’t Zand?
Parkeergelegenheid in de Tureluur voor bepaalde woningen, waaronder het onze. Daarnaast mis ik niet echt een faciliteit. Als ik verder iets nodig heb haal ik het van verderop, of laat ik het bestellen.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik vind het niet erg om iemand ’s nachts bij Schiphol af te zetten of op te halen. Voor andere dingen ben ik vaak moeilijk wakker te krijgen, dus laat me dan ook maar gewoon lekker liggen.

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan een leuk, gezellig en sportief dorp waar ik graag thuiskom na een vakantie.

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Luke Broersen, omdat hij ook een waardig lid is van de ‘Harten 4’ en de wereld afreist met zijn werk. Ik ben benieuwd wat hij heeft te zeggen heeft op deze vragen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info