De Pen is bij… Maurice Dignum

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Maurice (Maus) Dignum.

 

“Ik ben 36 jaar oud en ik woon nu vijf jaar samen met het lotje uit de loterij Linda Klanker. Ik heb Linda zes jaar geleden ontmoet op Indian Summer. Ze viel op mijn dansmoves :-). We verwachten in november ons eerste kindje. Erg spannend. Vanaf mijn zestiende werk ik bij bouwbedrijf Tuin Zijpe, waar ik meewerkend uitvoerder ben. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Ik ben de oudste van drie kinderen van Kees en Marga, helaas leeft mijn vader niet meer. Mijn broer Stengel (Leon) woont dicht bij ons en mijn zusje Marloes in Soesterberg.”

 

Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben geboren op Irenestraat 24, waar mijn moeder nog steeds woont. Ik heb drie jaar in Alkmaar gewoond van mijn 23e tot en met 26e. Dat heeft mij heel veel tanken bezine gekost. Ik kon geen afscheid nemen van het ’t Zand, de verenigingen, familie en mijn vrienden. Ik woon nu bijna tien jaar aan C. de Leeuwstraat 31 en heb het daar erg naar mijn zin.

 

Wat bevalt je aan het ’t Zand?

Het verenigingsleven en de vele vrijwilligers die zich daarvoor inzetten. Maar natuurlijk ook een lekker biertje halen bij de Jonge Prins, tennis en voetbal. Eigenlijk overal waar het gezellig is.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

C de Leeuwstraat 31. Omdat het een heerlijk huis is en alles naar onze wens is. Maar ik heb als bouwvakker nog wel de wens om mijn eigen stek te bouwen. Dat is op de plek bij het Knepperspad waar voorheen een boerderij heb gestaan. Een mooi herenhuis met naambord: ‘Welkom in ’t Zand’.

 

Wat is je mooiste herinnering?

De dag dat wij hoorden dat Linda zwanger was. Ik ben het nu nog aan het vieren. En de dag dat ik slaagde voor mijn aannemerspapieren. Dat hoorde ik toen we een weekend weg waren met de vrienden in Nijmegen, dat heb ik echt heel goed gevierd. We hebben het er nog steeds weleens over. Eigenlijk heb ik zoveel mooie herinneringen, maar je kan ook weer niet alles zeggen :-).

 

Waar kun je o.a van genieten?

Eigenlijk van heel veel dingen: van gezellig vergaderen met de paardenclub, tennis, zaalvoetbal en vooral het gezellig nazitten en slap ouwe hoeren. De mooie vakanties met Linda, zoals de reis door Amerika vorig jaar. Helemaal geweldig! Maar ook van mijn werk, als je mooie dingen aan het maken ben.

 

Wat mist ’t Zand?

Sinds kort eigenlijk niks, want er is nu ook een kebab boer.

 

Waar kunnen ze jou s’ nachts voor wakker maken?

Als er met familie en vrienden iets aan de hand is en die hulp nodig hebben. En gewoon goede sex.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…..?

Denk ik aan: thuis, familie, vrienden, tennis, voetbal, Jonge Prins, kermis, Zandstock en de plekken waar het gezellig is.

 

De pen gaat naar Zandtemer ….omdat?

Maaike Brouwer, omdat ze al jaren klaar staat voor de jazz en vele andere vrijwilligersactiviteiten. En tevens al 2,5 half jaar onze lieve schoonzus is.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info