De Pen is Bij…Michiel Kooijman

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Michiel Kooijman

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

In 1973 ben ik getrouwd met Els Jippes, vanaf die tijd ben ik Zantemer. Els is geboren in Schagerbrug en na 2 jaar verhuist naar ’t Zand. Zelf kom ik uit de Uitlandseweg bij het Zwanenwater waar mijn vader een veehoudersbedrijf had. Hier had ik een prachtige jeugd met de vele dieren die we hadden op de boerderij. Er waren koeien, schapen, kippen, paard, varken, poezen en een hond.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het is de samenhorigheid in dit dorp, iedereen staat klaar om een ander te helpen.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Het mooiste plekje is de Kanaalkade waar ik vanuit mijn huis zicht heb op de vlotbrug en het Noordhollandskanaal met zijn scheepvaart. Van beroepsvaart tot de mooiste plezier jachten.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Voor mijn huwelijk het leven op de boerderij. Samen met mijn broer eieren zoeken op het weiland, dennenbos, kooibos en het zwanenwater. We hadden een verzameling van 80 soorten eieren. In ons huwelijk de geboorte van Koos, Lia en Hans. Ook de rondreis in Amerika, deze reis maakte we met ons gezin in verband met ons 25 jarig huwelijk. We hebben een rondreis gemaakt van vier weken door de Staten California, Arizona, Utah en Nevada.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Van het sporten van de kleinkinderen, ze doen aan voetbal, handbal, tennis en karate. Een bergetappe en een sprint in de Tour de France. Of een veldrit dat zijn de acrobaten op de fiets, maar ook van een schaatswedstrijd op de televisie. De gemoedelijke sfeer die er is op het goed georganiseerde Zandstock festival. En een bed en breakfast samen met Els in een mooie plaats in Nederland.

 

Wat mist ’t Zand?

Voor een dorp als ’t Zand mogen we niet klagen, we hebben mooie winkels en een bedrijventerrein waar vele Zantemers werkzaam zijn.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

In uiterste nood door Els of de kinderen, want zo gezellig ben ik niet als ik word gestoord in mijn nachtrust.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

De jaarlijkse kermis met de harddraverij op de maandag. Zandstock het mooie festival met zijn vele vrijwilligers. De vele sportverenigingen is een groot sociaal gebeuren. Maar bovenal het gemoedelijke van de bewoners, velen kennen elkaar en maken een praatje.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

De pen geef ik door aan Bart Hoekman. Dit jaar zit Bart 25 jaar in het wielercomité, hierbij heb ik hem leren kennen als een zeer gewaardeerd bestuurslid. Als deze man iets toezegt is het de volgende dag geregeld.

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info