de Pen is Bij…Cindy Tas

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Cindy Tas, getrouwd met Peter en samen hebben we 2 kinderen, Manon en Daan. Ik heb 18 jaar als leerkracht basisonderwijs gewerkt in Sint Maartensbrug (18 jaar). Sinds 5 jaar ben ik voor mezelf en heb ik een praktijk voor leerondersteuning en training. Daarin begeleid ik o.a. kinderen op leergebied en in het versterken van het zelfvertrouwen. Ook werk ik met kinderen van de middelbare school aan het leren leren en leren plannen en geef ik trainingen bewegend leren op scholen aan leerkrachten. Lekker afwisselend en ik doe het allemaal met veel plezier!”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Oorspronkelijk kom ik uit de Polder. Met Peter, die toen nog in Groote Keeten woonde, ben ik eerst gaan samenwonen in de Ruigeweg in Sint Maartensbrug en daarna in Schagen (Hoep Noord). Daar zijn we 18 jaar geleden ook getrouwd. De bedoeling was dat we uiteindelijk, vanwege het bedrijf, in het huis van Peters ouders in Groote Keeten zouden gaan wonen. Maar toen kwamen we deze plek aan de Bosweg tegen en daar zagen we ook mooie mogelijkheden voor het bedrijf en ons gezin. Onze zoon was 8 maanden toen we hierheen verhuisden. Dat is inmiddels 14 jaar geleden.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De gezelligheid, het dorpse, de rust.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ja dat is dan toch wel het uitzicht vanuit ons huis in de Bosweg. En dan vooral in de zomer, als we uitkijken op de bloeiende bollenvelden.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Oeh dat zijn er zoveel! Maar als het een herinnering moet zijn die met ’t Zand te maken heeft, is dat toch wel het gezellige uitgaan hier toen ik jong was. De avonden in de Multitreffer en de Jonge Prins met bands en uiteraard de kermis. Daar kwam ik al lang voordat ik in ’t Zand woonde.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Van een goed boek! Ik ben gek op lezen. Maar ook van gezelligheid met het gezin, wandelen met vriendinnen of lekker uit eten gaan.

 

Wat mist ’t Zand?

Nou dat zou ik zo even niet weten…

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Het is beter om dat niet te doen haha! Maar als er iemand hulp nodig heeft, mag je me zeker wakker maken.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan gezelligheid en aan thuis.

 

Mijn antwoord op de vraag van Brian Tamis

In deze tijd van Corona en niet naar school kunnen zullen er leerlingen zowel in groep 8 als middelbaar onderwijs toch naar het volgende schooljaar moeten. Voor een aantal zal die stap heel groot worden en problemen gaan opleveren. Kun jij met het werk wat jij doet daar een passende oplossing voor vinden?

Voor de meeste kinderen zal deze overgang wel goed en vanzelf verlopen. Mochten er kinderen zijn die wel tegen dingen aanlopen, als faalangst of problemen in bijvoorbeeld de manier van leren of het plannen van huiswerk en toetsen, zijn ze uiteraard altijd welkom in mijn praktijk. Elk kind is anders, daarom geef ik vooral individuele begeleiding, om zo per kind goed op de hulpvraag te kunnen inspelen.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

René van Saaze, omdat hij een echte Zandtemer is en ik René al heel lang ken!

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

René, ik zou van jou wel willen weten wat er bij jou nog boven aan je bucket-list staat. Wat zou jij nog heel graag een keer doen?

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info