De Pen is Bij…Willemien de Wit

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Willemien de Wit, getrouwd met Ad en samen zijn we de trotse ouders van Marloes, Sjors en Edo en. De trotse opa en oma van onze vier kleinkinderen.

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben in 1957 geboren in de Irenestraat waar ik een mooie jeugd heb gehad met de fam. Ruijgrok en fam.Noppen. Toen konden we nog lekker op straat spelen. Daarna in de Tulpstraat en Leliestraat gewoond. Heb altijd gezegd dat ik ’t Zand nooit zal verlaten maar ben toch in 2002 verhuisd naar onze mooi boerderij in de Korte Ruigeweg.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De gezelligheid en de saamhorigheid. Het geweldige verenigingsleven waar altijd heel veel vrijwilligers voor klaarstaan. We hebben een goede bakker, slager en supermarkt in het dorp.

En niet te vergeten een fietsenwinkel.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Nou ja, dat is even buiten het dorp maar dat is toch ons mooi plekje aan de Korte Ruigeweg.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Dat zijn er meerdere. Geboorte kinderen en kleinkinderen Schaatsen op het kanaal in 1963. De zondagmiddagen bij Rikus Dekker in de Jonge Prins. De mooi tijd die we gehad hebben in de Leliestraat met de fam. Broersen.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Een lekker bakkie koffie in de tuin en genieten van de vogels en de bloemen en alles wat er voorbij komt. Tennissen en golven met vriendinnen, fietsen en strand. En van de kleinkinderen natuurlijk.

 

Wat mist ’t Zand?

Wat mij betreft niets.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Laat mij maar lekker slapen maar als er nood aan de man is mag je me wakker maken.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Dan denk ik aan een fijn dorp met gezellige en leuke mensen.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Rona Apeldoorn omdat ze na vele jaren eindelijk weer in ’t Zand komt wonen. En nog wel in de Irenestraat waar ze geboren is. Ze krijgen daar een prachtig mooie woonboerderij en hoop dat ze daar nog heel veel jaren van mogen genieten.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info