de Pen is Bij…Hans Visser

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Hans Visser, zoon van Riet de Moel en Loek Visser. Ik werk in het onderwijs op het Clusius College in Schagen. Mijn hobby’s zijn sport in het algemeen waarbij voetbal en fietsen mijn grootste interesse hebben.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Toen ik werd geboren zei de dokter tegen mijn vader en moeder “Leg hem maar voor op straat, dan brengen ze hem vanzelf wel weer terug”. Zoveel lijk ik blijkbaar op mijn vader en daar ben ik trots op. Dit was op 8 januari 1968 aan de Kanaalkade 3 en na een kort uitstapje naar de C. de Leeuwstaat, woon ik weer heerlijk aan het kanaal op de Oude rijksweg samen met mijn toppers Saskia, Milan en Jolene.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De mensen en de gemeenschapszin. Je hebt elkaar nodig in een dorp om voorzieningen overeind te houden en dat doen we hier met z’n allen. Uiteindelijk krijg je terug wat je geeft. Iedereen in het dorp wil elkaar helpen en daardoor zijn we met zijn allen zo’n mooi dorp.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Thuis aan de Oude rijksweg, maar als ik op de vlotbrug loop en midden op de brug in de rondte kijk vind ik het ook fantastisch. Een plek die zeker ook in mijn top 5 thuishoort is De Jankoezie in de Nollenweg. In alle rust heerlijk ontspannen daar.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Tja dat zijn er zoveel. Naast de geijkte zoals geboorte van onze kinderen enz. is dat vooral mijn jeugd rondom het voetbalveld en varen op het kanaal. Maar ook de kampioenschappen met de voetbal waarbij je ergens met zijn allen naar toe werkt. En als dat succes heeft moet je dat natuurlijk goed vieren.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Van heel veel dingen, zoals een mooie zomerse avond met de hele familie en/of vrienden onder de veranda met wat eten en drinken. Maar ook als ik oud-leerlingen of spelers tegenkom, die ik les of training heb gegeven, en die nu volwassen zijn en spontaan beginnen te vertellen over hoe leuk of het toen was en dat het goed met ze gaat, dan kan ik daar heel erg van genieten.  

 

Wat mist ’t Zand?

We missen niet zoveel en als we wat missen moeten we zorgen dat het er komt.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Als Gaston Starreveld voor de deur staat met het winnende lot uit de Postcode loterij. Maar als iemand echt hulp nodig heeft mag het ook.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan… 

denk ik aan een dorp met fantastische mensen waar ik gelukkig ben.

 

Mijn antwoord op de vraag van Mirjam de Wit-Visser;

Organiseren jullie komende kermis weer een “Zandsation” ?

Het was al uniek dat we dit met zijn allen georganiseerd kregen in slechts 3 weken. Ook daar kwam weer de steun van vele vrijwilligers uit het hele dorp en zelfs daar buiten tevoorschijn. We willen met zijn allen dat de jeugd van 12 tot 18 jaar ook een mooie zaterdagavond van de kermis kunnen beleven. Ze vonden dit een geweldig alternatief dus we gaan er zeker mee door. Binnenkort krijgt het al een vervolg in ons dorpscafé De Jonge Prins.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Brian Tamis is een echte Zandtemer en omdat het alweer meer dan 20 jaar een fantastische collega van mij is. We zijn ooit samen op de schaats naar de havo in Schagen gegaan en nu werken we weer samen op het Clusius College aldaar. We zijn al die jaren nog met elkaar samen op schoolkamp geweest en aan een half woord in de organisatie hebben wij genoeg om de boel draaiende te houden. Toch wel bijzonder want er gebeurt dan altijd wel weer iets wat we niet hadden voorzien.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Zien we je dit jaar nog terug in de wiellerronde van ‘t Zand (als die nog doorgaat)? En wanneer ga je die winnen?

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info