De Pen is Bij…Selco Bos

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

” Selco Bos. 39 jaar en de oudste zoon van Ronald en Henriëtte. Mijn jongere zus is Jorne. Mijn vader en moeder hebben allebei al weer heel wat jaartjes een nieuwe liefde, respectievelijk Daniëlle Bos-Hoogland en Jan Karsten. Hierdoor heb ik er nog 2 zusjes en 1 broertje bijgekregen op wie ik allemaal even trots ben. Dat zijn Sofie, Joep en Joëlle. Ik ben zelf getrouwd met topper Tien en heb 2 prachtige kinderen: Yuno en Kya. We wonen sinds 2015 met veel plezier op de tulpstraat 10. Werkzaam bij de Jong & Roos BV in Schagen sinds 2007 waar ik op de verkoop binnendienst zit.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik woon nu 39 jaar in ’t Zand.

Ik ben geboren in Schagen waarna ik samen met vader en moeder in mijn eerste levensjaar naar ’t Zand ben verhuisd. Van het wonen in Schagen is niet echt veel blijven hangen. Mijn jeugd heb ik in de Willem ’t Hartstraat gewoond waarna ik via de Julianastraat, Oude rijksweg, Kanaalkade en de Keinsmerweg in de Leeuwenhorst ben neergestreken.

Hier zijn Yuno en Kya geboren. Mooi appartement maar werd wat krap dus zodoende verhuisd naar de Tulpstraat.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De vele vrijwilligers die ons dorp rijk is en die samen tot mooie dingen in staat zijn. Alles wat we normaal vinden, wordt door deze mensen mogelijk gemaakt.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Er zijn wel een paar plekken die in mijn leven een grote plaats hebben ingenomen en waar je gewoon graag aan terug denk. De speeltuin in de Willem ’t Hartstraat. Man wat zal ik daar een dagen gevoetbald hebben met de gebroeders Apeldoorn. Prachtige tijd.

Het voetbalveldje in de Pater de Witstraat. Het domein van Peter Noordstrand en Maarten Segaar. Uiteraard het Geel-Zwart complex en de sporthal Multitreffer. Voor mij het hart van het dorp. En ik vind onze huidige achtertuin ook een heel lekker plekje.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Ik heb zoveel mooie herinneringen. Wie van zijn herinneringen kan genieten, leeft tweemaal. De geboorte van mijn kinderen, de surpriseparty in de Multitreffer na ons partnerschap, elk voetbalseizoen Geel-Zwart en Sparta met al zijn hoogte- en dieptepunten, mijn oma Ingrid, zomervakanties met vrienden en de Bossies en zo kan ik echt nog wel even door gaan. Onbetaalbare momenten.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Sport in bijna al zijn facetten, mijn gezin en familie, het opgroeien van mijn kinderen, vrienden, vrijdagavond bij Geussie, vakantie, lezen en jezelf blijven ontwikkelen, een opgeruimd huis en dito werkplek.

 

Wat mist ’t Zand?

Wij missen niks hoor. Als je kijkt naar de dorpen om ons heen is er gewoon geen reden tot klagen. We hebben gelukkig zelfs onze bibliotheek nog.

Waar ik soms wel al een beetje moeite mee heb ( ik ben tenslotte al bijna 40) is het veranderen van de samenleving. Ik begrijp goed dat de tijd niet stil blijft staan maar met de huidige ontwikkelingen verdwijnt er steeds meer betrokkenheid, gezelligheid en een stukje beleving. In mijn jeugd was er voetbal en hele dagen buiten, nu is er de ipad en Fortnite.

Kermissen, thuiswedstrijden van Geel-Zwart en Sparta waren in mijn beleving vroeger wel een dingetje hoor. Nu zie je de aanloop gewoon met het jaar minder worden. Gewoon zonde. Verder sluit ik volledig aan bij Nick Broersen wat betreft Mats Dekker. Heerlijke gangmaker die gewoon in ’t Zand hoort. Ik mis hem best wel een beetje.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Tien, Yuno en Kya.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Mijn dorp in goede en minder goede tijden.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Wout Pijnacker. Wout is jaren mijn baas geweest. Zal altijd mijn vriend zijn en heb ik heel hoog zitten.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info