De Pen is Bij… Nick Broersen

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Nick Broersen 28 jaar, de oudste zoon van Kiek en Anita Broersen. Mijn jongere broertje is Luke Broersen en m’n zusje is Donna Broersen. Sinds 2 jaar woon ik samen met mijn vriendin Sophie van Straaten aan de Tureluur. Ik werk sinds 6 jaar bij het CNB als bemiddelaar van het bolgewas calla.

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Sinds 28 jaar. Wij hebben eerst gewoond aan de Keinsmerweg en daarna verhuisd naar de Leliestraat. Aan de Leliestraat heb ik een heerlijke tijd gehad! En wie weet kom ik daar ooit nog eens terug.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Eigenlijk alles wel. Iedereen is altijd wel in voor een praatje. Ook vind ik het heerlijk dat we Bollenoord hebben in ons dorp. Daar zit ik vaak met m’n collega’s op kantoor. Dichterbij dan dit kan niet!

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Buiten ons stekje aan de Tureluur vind ik het Zandstock terrein een heerlijke plek. Elk jaar kijk ik er weer naar uit!

 

Wat is je mooiste herinnering?

Vroeger vond ik het helemaal geweldig om naar de camping te gaan in Frankrijk. We gingen altijd met de familie de Wit. Een aantal vrienden van mij deden dit ook vroeger. Toen zijn we aantal jaar geleden met Nick Ruygrok, Mark van Woesik, Sjors Bakker m’n broertje en ik in de auto gestapt, en naar een camping in Frankrijk gereden. We kwamen die camping op, en we zagen al die gezinnetjes kijken van; onze vakantie gaat verstoord worden door hun! Een aantal uur later zaten we met diezelfde mensen aan een biertje en vonden ze het helemaal geweldig. Een pracht vakantie.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Sophie en ik hebben best wel een druk leven. Bijna elke avond zijn we wel onderweg. Dan is er voetbal, vergadering, zaalvoetbal, feestjes. Allemaal super natuurlijk, maar daarom is het soms best lekker een avondje relaxen op de bank.

 

Wat mist ’t Zand?

Mats Dekker. Heel mooi dat hij is verhuisd naar Amsterdam, maar hij hoort hier.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Potje FIFA. Heerlijk spel om te spelen met je maten. Biertje erbij en knallen maar.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan een dorp waar ik m’n hele leven zou kunnen wonen. Zoals jullie hierboven wel lezen, zijn dat genoeg argumenten.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Selco Bos. Selco is een goede vriend van me en tevens onze coach bij Sparta ’67. Helaas gaat hij na dit jaar stoppen. We hebben een aantal mooie jaren meegemaakt als team, en wie weet zit er dit jaar nog een promotie in naar de Topklasse.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info