De Pen is bij… Noortje Slot

In deze rubriek leveren we de pen om de twee weken af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Noortje Slot. “Ik ben 30 jaar en woon samen met Lex Tas en onze twee kattenvrienden in de Mauritsstraat. In het werkende leven ben ik communicatieadviseur en woordvoerder voor de gemeente Hollands Kroon. In m’n privé tijd ben ik veel bezig met handbal, als trainer en coach van de dames 1 en B1 van Geel Zwart.”

 

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik voel me al ruim 10 jaar Zandtemer, maar er wonen doe ik pas 3 jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Wieringerwaard. Maar op m’n 15e ben ik bij Geel Zwart komen handballen. Ik kreeg hier vriendinnen en later ook een relatie. Alle redenen om hier te komen wonen.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Een klein gezellig dorp. Nog wat winkels in de buurt. Dichtbij het strand, maar ook bij Schagen. Rustig, maar ook bedrijvig. Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk dat er hier zoveel aan sport gedaan wordt. Echt iets waar dit kleine dorp groot in is. De vele vrijwilligers die zich hiermee bezig houden, dat is echt iets om trots op te zijn! Mensen zijn betrokken en zetten zich in. Niet alleen met sport, maar ook in de buurt. Door die betrokkenheid voel ik me hier thuis. En daarnaast voel ik me hier thuis omdat onze beste vrienden (nagenoeg) in de achtertuin wonen.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat zijn er meerdere. De Korte Bosweg (waar we misschien ooit nog eens gaan wonen?), het kanaal waar soms mega grote schepen doorheen varen die ik door m’n tuindeur nog net boven de huizen uit zie steken. Maar ook sporthal de Multitreffer waar ik zoveel mooie sportherinneringen heb liggen en eens in het jaar is het Zandstockterrein en de Jonge Prins (kermis) m’n favoriete plek.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Mijn mooiste herinneringen aan ’t Zand is het kampioenschap zaalhandbal in 2003/2004, toen ik zelf nog speelde. De wedstrijd die we speelden tegen Schagen was zo spannend. En het was zo druk; het publiek zat letterlijk rondom het veld. De ronde daarna door het dorp en het feest in het Sportcafé. Ja, dat was super. Drie jaar geleden zijn we met dames 1 gepromoveerd naar de landelijke Hoofdklasse in 2010/2011. Ook dat is een hele mooie herinnering. Net zoals het promoveren met de Bjeugd 1 naar de landelijke jeugddivisie. Op al die meiden, dames 1 en B1, ben ik super trots. Maar naast sport zijn er vooral ook veel mooie momenten met vrienden en vriendinnen. De meeste legendarische op de Zandtemer kermis natuurlijk. Ik zal hier maar niet al te veel over uitweiden. Iedereen weet wel wat daar allemaal gebeurd ;-)

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Het meest geniet ik van gezelligheid met vrienden en familie. Een wijntje/biertje, lekker eten. Verder hou ik van reizen! Niet van vliegen… dus dat is dan altijd weer even doorbijten. Sportief gezien geniet ik natuurlijk van handbal, maar ook vind ik snowboarden geweldig en tennissen in het voorjaar/zomer. Ook kijk ik regelmatig voetbal bij Lex. Dat is leuk, maar meestal is de 3e helft leuker :-)

 

Wat mist ’t Zand?

Ik hoop dat er ooit nog eens een extra trainingshal aan de Multitreffer wordt gebouwd. De hal wordt door zoveel sporters gebruikt dat het af en toe proppen is om iedereen een plekje te geven. Dus hopelijk kan dat ooit gerealiseerd worden.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Als avond/nachtmens ben ik vaak nog tot laat op, dus dat is niet het probleem. Het grote probleem is dan wel om in de ochtend uit bed te komen. Maar met een lekker bakkie koffie en een goed ontbijtje kom ik een heel eind.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan een sportief dorp met aardige en betrokken mensen, aan m’n vrienden/vriendinnen en aan ons huis.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Kim Schilder. Omdat zij al heel lang een goede vriendin van me is. Ze is letterlijk levensredder op de IC in Alkmaar en daar heb ik veel respect voor. Maar op de eerste plaats is ze mijn vriendin; ik houd van haar eerlijkheid en humor en dat ze altijd in is voor gezelligheid.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info