De Pen is Bij… Patrick Stendert

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Patrick Stendert.

“Ik ben geboren en opgegroeid in Sint Maartensvlotbrug. Later op kamers gegaan en gaan samenwonen met mijn vrouw Cynthia in Alkmaar. Afgestudeerd in 2002 te Amsterdam, richting Culturele Maatschappelijke Vorming. Eenmaal klaar met de studie raakte Cynthia al snel zwanger. We wilden toen ook weg uit Alkmaar, terug naar het voor mij vertrouwde ‘dorpse’. We kregen vrij snel na inschrijving een woning toegewezen in ’t Zand en ik vond toen ook een baan bij de Rijksinrichting voor Jongeren de Doggershoek. Mijn oudste dochter Michelle werd in die tijd ook geboren. Na Michelle volgde nog een dochter Cheyenne en een zoon Gideon. Na mijn ‘carrière’ bij de Doggershoek nog ruim zeven jaar gewerkt bij Midgard te Tuitjenhorn. Dit op de groep voor verstandelijk gehandicapten met flinke gedragsproblemen. Vanaf 2009 ben ik werkzaam voor Lijn5 in Alkmaar. Nu als Senior-Jeugdzorgwerker voor jongeren met gedragsproblemen die, om verschillende redenen, uit huis geplaatst zijn. Met dit werk vind ik het belangrijk dat je thuis je rust kan nemen, iets dat heel goed lukt op onze ‘top-locatie’ aan het Molenpad.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ikzelf ben al vanaf 2002 een Zandtemer. Het verleden wijst echter uit dat er voldoende geschiedenis van mijn familie (vaders kant) te vinden is. Mijn vader was namelijk een geboren Zandtemer.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De rust van het dorp terwijl er tegelijkertijd voldoende reuring is. Ook fijn is dat in principe hier alles te vinden is: school, supermarkt, verschillende verenigingen, etc.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Het mooiste plekje in ’t Zand is voor mij het plekje waar mijn huisje staat: Het Molenpad nummer 2, oftewel de voormalige kapsalon van kapper Koks. Wij, mijn vrouw, 3 kids en ik, wonen nu al een paar jaar op deze locatie en het is elke dag weer genieten, echt een beetje ‘het constante’ vakantiegevoel.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Mijn mooiste herinnering betreft de geboorte van mijn drie kinderen. Maar ook tussen de herinneringen die je tijdens je leven opbouwt, zitten veel gouden momenten.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Mijn gezin bovenal… maar ook een flinke storm (inclusief het onweer), klussen aan ons huisje (samen met Cynthia, we kunnen leuk samen klussen!), goede muziek luisteren of even rustig achter mijn legpuzzel (liefst de 3000 stukjes of meer) duiken en in mijn gedachten verzinken.

 

Wat mist ’t Zand?

In principe heeft ’t Zand alles wat een dorp nodig heeft. Ik heb dit ook nagevraagd bij mijn kids, maar ook zij misten niets … Tja. En dan ga je zoeken, he …. Misschien dan toch een duidelijker bord dat de vlotbrug echt niet geschikt is voor caravans! Het bord bestaat wel, maar menig Zandtemer weet dit zelfs niet… Laat staan de bestuurder met caravan.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Wanneer er nood is en ik degene ben die hulp kan bieden. Ik moet dan echter wel flink wakker gepord worden. Ik slaap laat, maar als ik eenmaal slaap…

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Dan denk ik mijn thuis, de plek waar mijn kinderen opgroeien en waar Cynthia en ik ons droomhuisje gevonden hebben die wij nooit meer gaan verlaten. Levend dan!

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Diana Wijnhout. Diana is sinds jaar en dag de geweldige oppas voor onze zoon Gideon. Zij is hiernaast zeer actief in het ‘Sociale-klimaat’ van ’t Zand, onder andere vrijwilliger bij molen ‘De Hoop’. Ik ben zeer benieuwd wat zij allemaal te vertellen heeft. Ze reageerde heel enthousiast op mijn vraag of zij de pen wilde overnemen, erg leuk!!!

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info