De Pen is bij… Peter Schouten

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Peter Schouten.

 

“Ik ben geboren op 26 februari 1949 aan de West Frieschedijk tussen Sint Maarten en Eenigenburg. Precies op de plaats waar nu het Acon crosscircuit is stond vroeger een boerderij genaamd ‘De Ven’. Daar ben ik opgegroeid samen met vijf broers en twee zussen waarvan mijn jongste zus Marian overigens ook in ’t Zand woont. Ik ben in 1972 getrouwd met Toos Kuyt. Twee jaar op de Hoge Buurt in Sint Maarten gewoond en in 1974 verhuisd naar ’t Zand, Mauritsstraat 26. Wij hebben drie kinderen Sander, Manon en Paul en inmiddels ook drie kleinkinderen Tim, Stein en Kevin. Allemaal echte Zandtemers om trots op te zijn toch? In 1980 hebben wij een elektrotechnisch installatieburo opgericht gevestigd aan de Mauritsstraat 26. In 1987 zijn wij verhuisd naar de Kanaalkade 24, waar wij nu nog wonen en het bedrijf is vanaf 2004 gevestigd aan de Prins Clausweg 12 in ’t Zand.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Wij, Peter en Toos, zijn al vanaf 1974 woonachtig in ’t Zand. Eerst in de Mauritsstraat 26 en vanaf 1987 aan de Kanaalkade 24, waar wij nu nog met veel plezier wonen.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
Alleen de naam ’t Zand bevalt me al, heeft altijd al een positieve uitwerking. Onze klanten zitten door heel Nederland en het maakt niet uit waar je komt, maar er is altijd wel iemand die ‘t Zand op een of andere manier kent en dat ervaar ik als positief.

Wat is de mooiste plekje in ’t Zand?
De mooiste plek is de Kanaalkade 24. Prachtig huis, fantastische stek.

Wat is je mooiste herinnering?
Mooie herinneringen zijn er vele, maar ik zal er een paar opnoemen. Je kinderen zien opgroeien en volwassen worden. Nu zelf hun kids zien opvoeden en in toom houden. Hele leuke herinneringen zijn de danslessen in de Jonge Prins , eerste paal nieuwe bedrijf, mijn eerste opdracht etc..

Waar kan je o.a. van genieten?
Ik kan genieten van mensen die met plezier hun werk doen, maakt niet uit op welk gebied, positief zijn ingesteld in werk, sport en spel.

Wat mist ’t Zand?
Een verbod op het sluipverkeer door het dorp. Nieuwe brug bij de Kolksluis of Westeinde. Weg met die beton bakken in de straat en houd de kern van ’t dorp leefbaar. Dit is gewoon geknoei.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Het eerste wat in mij opkwam schrijf ik hier niet op, dus laat mij maar rustig slapen.

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan een mooi dorp, gezellige rustige omgeving, thuisfront, aardige bewoners. Kortom een tevreden gevoel.

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
De pen gaat naar Jaap vd Ploeg. Er zijn namelijk weinig mensen die verhuisd zijn van ’t Zand naar ’t Zand. Bovendien is Jaap een gezellige vent, rasverteller, tennismaat, goede vriend, gewoon iemand die deze vragenrubriek op zijn ludieke wijze zal beantwoorden, doch dat terzijde (geintje Jaap). Veel succes Jaap.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info