De Pen is Bij… Piet Ooms

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Piet Ooms.

“Piet Ooms, sinds 20 mei jl. getrouwd met Fleur Ooms-Hertogh, vader van twee kinderen, Viggo & Brent. Ik ben de zoon van Piet Ooms en Truus Ooms-Apeldoorn, broertje van Michel, Ramona en Wendy. Ik ben als constructeur/tekenaar werkzaam bij Ingenieursbureau Rijnders & De Groot te Anna Paulowna. Elke dag heerlijk op het fietsje heen en weer.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Sinds 1979. Ik ben geboren en getogen aan de aan de Groteweg nummer 13. Daar heb ik een geweldige jeugd gehad met mijn ouders, broer en zussen. Lekker spelen bij de Grada,Piet Ooms daar heb ik ook mijn eerste brommerrit gehad op de oude mobylette van de buren Hoebe. Dit eindigde met het gas vol open in de ligusterhaag van buurman Van Diepen. Ik janken en mijn broer en zussen gieren van het lachen. Ik heb tot mijn 25ste aan de Groteweg gewoond en ben vervolgens gaan samenwonen met Fleur aan de Pater de Witstraat 2. Hier hebben wij bijna 10 jaar gewoond, een heerlijke tijd in een leuk buurtje met erg aardige buren. En vlak voor de kermis willen we naar onze nieuwe woning aan de Oude Rijksweg 86, dat we in mei van dit jaar hebben gekocht.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Ik vind het gewoon een heerlijk dorp: gemoedelijk, gezellig, vriendelijk, gewoon niets mis mee. Een basisschool, sporthal, supermarkt, bakker, slager, snackbar, Chinees en sinds kort zelfs een shoarmatent, wat wil je nog meer. Heb ook enorm veel respect voor die vele vrijwilligers van alle verenigingen en evenementen van ons dorp.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat is voor mij ’t Buitenland aan de Korte Belkmerweg 34a. Dit is het landgoed van de familie Pijman, zo’n fantastische plek, wij vonden het ook helemaal geweldig dat wij daar ons trouwfeest mochten geven. Maar straks natuurlijk ook onze opgeknapte woning aan de Oude Rijksweg 86, waar wij met heel veel hulp van familie en vrienden een paleisje aan het maken zijn.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Dat is de geboorte van Viggo en Brent en mijn huwelijk met Fleur afgelopen mei.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Een dagje op pad met mijn gezin, bijvoorbeeld strand, De Helderse Vallei, Holle Bolle Boom, Landgoed Hoenderdeall. Om de twee weken naar AZ gaan met vader Piet, mijn broer Michel en neef/vriend Edgar Apeldoorn, hier hebben alweer 20 jaar een seizoenkaart van. Maar ik kan ook erg genieten van heerlijk uit eten gaan met Fleur en/of met vrienden. Het liefst zou ik culinair recensent worden, heerlijk restaurants testen ;) Om de dag na het uit eten gaan weer een rondje hard te lopen met Edgar, want dat is dan weer nodig, maar ook erg lekker.

 

Wat mist ’t Zand?

Een bouwmarkt, we zijn nu volle bak bezig om on huis te verbouwen aan de Oude Rijksweg en dan raak je elke keer naar Schagen voor spullen. Alléén ben ik bang dat het geen bestaansrecht heeft, maar het zou wel makkelijker zijn. En een treinstation, ideaal voor concerten en uitgaan, maar dat wordt ook wel een lastig verhaal…

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Voor een goed broodje shoarma met sla, komkommer, tomaat, sambal en knoflooksaus, mmmmmmmmmmmmmmmm.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan mijn familie en vrienden. Mijn (schoon)ouders, broer, zussen, zwagers, schoonzussen, neefjes en nichtjes wonen (bijna) allemaal nog in ’t Zand. Met mijn vrienden een sapje drinken en een beetje slap ouwehoeren in de JP, of bij Geussie, natuurlijk met een lekker Multitreffer schaaltje. En natuurlijk Zandstock, wat een top evenement voor zo’n dorpje!

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Hans Smit, omdat hij nu alweer een aantal jaren in ‘t Zand woont en ik benieuwd ben wat hij nu van ‘t Zand vindt. En Hans is gewoon een erg geschikte gozer.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info