De Pen is Bij…Pieter de Geus

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Pieter de Geus, gelukkig getrouwd met Tamara de Geus en trotse vader van Cas, Dani en Niek. Ik ben werkzaam als zelfstandig horecaondernemer in ’t Sportcafé ’t Zand en medebeheerder van Sporthal Multitreffer. Niet toevallig is ’t Sportcafé ook de plek waar ik Ger Wessel heb leren kennen, toendertijd door zijn buurman Ed de Moel op sleeptouw genomen om recreatief te zaalvoetballen met “de veertigers”. Bedankt voor “de pen” Ger.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben al mijn gehele leven Zandtemer, geboren op 19 april 1979 aan de Kanaalkade 63 in ’t Zand. Ik ben zelfs de straat niet uit geweest want ik ben vanuit kanaalkade 63 verhuisd naar kanaalkade 46, omdat het zo heerlijk wonen is aan de “Goudkust”. Daar wonen wij nu ook alweer bijna 16 jaar met heel veel plezier en heel veel mooie momenten zijn daar ontstaan.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De niet alleen denken maar ook doen mentaliteit is in ’t Zand erg sterk aanwezig en daarmee onderscheiden wij ons als dorp. Het dorp barst van de vrijwilligers die alles met elkaar in stand houden en onderhouden maar ook nieuwe ideeën ontwikkelen en uitvoeren is in ons dorp aan de orde van de dag. Zoals bijvoorbeeld de uitbreiding van de Kolksluis of de Stichting Sporthal Multitreffer die niet wacht op de overheid en zelf de pen heeft opgepakt en daarmee een  geweldig businessplan heeft geschreven ter uitbreiding van de Multitreffer. Maar ook de sociale controle die wij binnen ons dorp hebben vind ik erg belangrijk.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat is toch wel ons huis aan de kanaalkade met het prachtige Noord-Hollands Kanaal pal voor onze neus. Op deze stek zijn onze 3 schatten van kinderen geboren en wonen wij met heel veel plezier. Maar uiteraard ook de Multitreffer waar ik te vinden ben als ik niet thuis ben (of andersom). Een geweldige plek waar jong en oud samen komt en geniet van sporten, sport kijken, gezellig samenzijn, vergaderen, en noem maar op…

 

Wat is je mooiste herinnering?

De allermooiste herinnering is de geboorte van onze kinderen, Cas Dani en Niek. Onze bruiloft was ook onvergetelijk, het moment dat een trotse Opa Keinemans met mijn aanstaande vrouw het Huisduiner kerkje binnenstapte zal ik nooit vergeten. Vroeger op vakantie naar camping “de Maasvallei” met ons gezin, altijd 3 weken met de caravan en tent en altijd vroeg weg omdat we altijd iets vergaten mee te nemen. Onze vakanties in Italië zijn ook om nooit te vergeten. Voetbaluitjes met de mannen uit ’t Zand, te veel om op te noemen. En recentelijk nog een mooie nieuwe herinnering gemaakt, avondje Vrienden Van Amstel Live. Ook een mooie herinnering waar ik heel trots op ben is de uitverkiezing van ondernemer van het jaar 2017 de publieksprijs.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

De sportwedstrijden van mijn kinderen vind ik geweldig om te zien, prachtig hoe ze zich ontwikkelen en plezier hebben in wat ze doen. Lekker met Tamara een weekend weg, wetende dat de kinderen in goede handen zijn. Een voetbalweekend met de vrienden kan ik ook erg van genieten. En ik geniet elke dag van mijn werk in ’t Sportcafé, elke dag uniek en anders.

 

Wat mist ’t Zand?

Voorheen toen ik op de middelbare school zat in Schagen heb ik meer dan eens geroepen dat er een fietstunnel miste van ’t Zand naar Schagen maar achteraf ben ik niet slechter geworden van dat fietsen en tegenwoordig zitten we bijna aan Schagen vast dus die tunnel zal er wel niet komen. Ik denk niet dat we echt iets missen maar ik ben wel van mening dat we te kort ruimte hebben in de Multitreffer dus zoals zo vaak in ’t Zand gebeurd of gebeurd is zetten we daar onze schouders onder en zorgen we met z’n allen dat er een trainingshal zal komen.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik denk dat het regelmatig voorkomt dat ik de laatste ben die in ’t Zand naar bed gaat dus in principe hoef je me niet wakker te maken ’s nachts. Als ik eenmaal slaap ben ik slecht wakker te krijgen maar in geval van nood mag je het altijd proberen. Voor vertrek naar vakantie zet ik overigens graag mijn wekker.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan een fantastisch dorp waar ik thuis ben.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Ik wil de Pen graag doorgeven aan Sanne de Wit, jaren geleden onze oppas samen met zus Isa en tegenwoordig aanvoerdster van Geelzwart Dames1. Ik heb enorm veel bewondering voor de manier waarop zij met haar sport bezig is net als alle andere dames natuurlijk. De discipline, bezieling, beleving en inzet komt dit seizoen geweldig tot uiting met een voorlopig hoogtepunt op komst, de bekerwedstrijd tegen landskampioen en koploper in de eredivisie, VOC/1 op donderdag 8 februari uiteraard in de Multitreffer.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info