de Pen is Bij…Quido van der Hulst

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Quido van der Hulst, 44 jaar. Getrouwd met Wilma en trotse vader van Alyssa. Geboren en getogen in Alkmaar. Ik werk in Den Helder bij het Marinebedrijf en ben van april tot en met september op vrijdag kaasdrager op de kaasmarkt in Alkmaar.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Zoals al aangegeven ben ik een echte Alkmaarder. Wilma komt van Texel en na 5 jaar Alkmaar miste zij het dorpse. Ik wilde alleen uit Alkmaar voor een nieuwbouwhuis. Na een informatie avond in de Jonge Prins besloten we ons in te schrijven voor het plan Buitenzicht. Als ik het na 5 jaar niets zou vinden zouden we weer terug naar Alkmaar. Inmiddels wonen we dus alweer 10 jaar in de Tureluur en wil ik hier niet meer weg!

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het gemoedelijke en de ons-kent-ons mentaliteit. Wanneer je je als import een beetje je best doet word je heel goed opgenomen.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ons huis met sinds een jaar onze mooie veranda. In de veranda hebben we al heel wat mooie avonden samen bij de houtkachel gezeten. Maar ook al heel veel gezellige avonden gehad met vrienden en familie.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Natuurlijk de geboorte van onze dochter.

Daarnaast heb ik een hele mooie jeugd gehad in Alkmaar, met daarbij het spelen bij de Alkmaarse Rugby Club. Ik ben toen geselecteerd voor het Nederlandse rugbyteam onder de 19 jaar. Als je dan het Wilhelmus hoort spelen geeft dit toch wel kippenvel. Het mooiste was dat we toen ook nog van Duitsland wonnen!

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Mooie dagen en vakantie met mijn gezin, gezellige avonden met familie en vrienden, een bokbieravond in de Multitreffer, een Top2000 avond met vrienden bij ons thuis, rugby kijken met mijn oude teamgenoten, nazitten na de kaasmarkt.

 

Wat mist ’t Zand?

Ik mis de busverbinding tussen ’t Zand en Alkmaar.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Lekkere pizza of shoarma.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Voel ik me thuis.

 

Mijn antwoord op de vraag van Jeffrey Bleijendaal;

Welke droom zie je nog graag uitkomen?

Ik zou graag samen met Wilma en Alyssa een rondreis door Nieuw-Zeeland willen maken. En als ik daar dan toch ben wil ik natuurlijk wel een wedstrijd van het nationale team The All Blacks meemaken.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Anita Visser omdat ik benieuwd ben naar haar verhaal.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Wie zou jij nog eens willen ontmoeten als het kon en waarom?

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info