De Pen is bij… Rene Maatje

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. Deze keer is de pen bij… Rene Maatje.

 

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben 24 jaar geleden Zandtemer geworden, na mijn huwelijk met Manuela Deutekom. We hebben eerst een jaar in Emmen gewoond, maar omdat Manuela niet zo goed zonder haar dorp kon, zijn we aan de Julianastraat gaan wonen. Weer een jaar later hebben we ons huidige huis aan de Pater de Witstraat gekochten. De eerste anderhalf jaar heb ik bij bakker Bruinsma in Den Helder gewerkt. Daarna heeft Peter Dekker mij meegenomen naar Toes Montage en daar werk ik nog steeds.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het rustige dorpse karakter, terwijl het toch kan bruisen van de activiteiten.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

De vlotbrug vind ik toch wel een heel mooie brug, voor sommigen is het een onding, maar hij ligt daar prachtig op het water. En het uitzicht bij Mirjam aan de Irenestraat over de bollenvelden kan ook heel mooi zijn. Maar het mooiste is natuurlijk mijn eigen huisje.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Mijn huwelijk natuurlijk en de geboorte van mijn kinderen. Maar ook mijn vrijgezellenavond in Emmen met de vrienden uit ’t Zand, met een man of elf in een zespersoons tent, Olof op een lek luchtbed en Peter die de volgende dag moest voetballen in t Zand. En Frank die tijdens een visvakantie in Denemarken in een andere slaapkamer wakker werd dan die waar hij in ging slapen. Mijn vader, die het zag gebeuren, heeft het er nog vaak over.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Een dagje vliegvissen ergens in Nederland of nog mooier, een weekje in het buitenland. Goede muziek. Als we met de vrienden samen zijn, gebeurt niet heel vaak, maar is wel altijd gezellig. Lekker biertje erbij en een beetje snarken tegen elkaar. Woensdagavond bij Frank paling vissen (je komt nooit zonder nieuwtje thuis). Op zaterdagochtend vroeg als de rest nog slaapt, krantje lezen onder het genot van een bakkie koffie. Een potje keezen bij mijn schoonmoeder op zondagochtend en haar dan ff lekker op de kast jagen. Dat lukt aardig.

 

Wat mist ’t Zand?

Goed openbaar vervoer.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik hou van mijn slaap, maar bij noodgevallen, altijd.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Een leuk gemoedelijk dorp waar het heerlijk wonen is.

 

De pen gaat naar Zandtemer…

Nico Groot

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info